Lediga jobb som Informationsspecialist i Örebro

Se lediga jobb som Informationsspecialist i Örebro. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Örebro som finns hos arbetsgivaren.

Specialist informationssäkerhet

Ansök    Jan 14    Trafikverket    Informationsspecialist
Som specialist informationssäkerhet på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Vill du göra skillnad för samhället och själv utvecklas inom en modern myndighet? Specialist informationssäkerhet Arbetsuppgifter I rollen som specialist inom informationssäkerhet får du en nyckelroll för att främja säkerhetskulturen i organisationen. Du ... Visa mer
Som specialist informationssäkerhet på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.
Vill du göra skillnad för samhället och själv utvecklas inom en modern myndighet?


Specialist informationssäkerhet

Arbetsuppgifter

I rollen som specialist inom informationssäkerhet får du en nyckelroll för att främja säkerhetskulturen i organisationen. Du är rådgivande till verksamhetsområdet IKT(Informations-och kommunikationsteknik) i informationssäkerhetsfrågor.
Det innebär att du leder, bevakar och deltar i nätverk inom säkerhetsområdet. Du är delaktig vid analys och bedömning och vägleder vid tolkning av lagkrav. Du stödjer verksamheten vid införande av nya arbetssätt och verktyg samt bistår vid egenkontroll, upphandling och uppföljning av Trafikverkets informationssäkerhetsåtgärder. I rollen som specialist inom informationssäkerhet genomför du även interna utbildningar i form av workshops och föredrag.
Vad kan vi erbjuda dig?
Du får möjligheten att arbeta med kvalificerade säkerhetsfrågor inom ett brett spektra. Du är med och formar det fortsatta säkerhetsarbetet och kan påverka innehållet i din roll.
Jag som blir din chef heter Joel Reyier. För mig är tillit och förtroende viktigt. Det innebär att medarbetarna på enheten driver utveckling medan min roll är att skapa rätt förutsättningar, vara ett stöd och bidra till att vi jobbar i rätt riktning som helhet. 

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 23-23 februari. Möjlig placeringsort är Solna eller Örebro.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du en analytisk förmåga och vill hjälpa personer i din närhet att göra rätt. Du är också öppen för ny kunskap och driven att bygga på din erfarenhet.
Då tjänsten kräver dialog och samarbete med både interna och externa parter krävs det att du är tydlig, prestigelös och förtroendeingivande i din kommunikation. Du har förmåga att planera och arbeta metodiskt och med stor noggrannhet där du låter hög säkerhetskultur genomsyra allt ditt arbete.
Vi söker dig som
har utbildning med inriktning informationssäkerhet eller IT-säkerhet
har i närtid arbetslivserfarenhet av att arbeta med informationssäkerhetsåtgärder såsom egenkontroller i digitala miljöer
har i närtid erfarenhet av att tillämpa MSBFS 2020:7 och ISO27002
har kunskap om GDPR inom statlig verksamhet, NIS, ISO 27001

Vi ser det som meriterande om du
har arbetslivserfarenhet av att tolka säkerhetsskyddslagen (2018:585)
har erfarenhet av att hålla föredrag och/eller workshops


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Informationshanteringsspecialist till Regionarkivet

Nu har du möjlighet att få en spännande och utmanande tjänst som kombinerar informationshantering, IT och arkiv. Vill du arbeta med hållbar och långsiktig informationsförvaltning för att säkerställa framtidens historia så är detta jobbet för dig! Regionarkivet i Örebro söker nu en informationshanteringsspecialist till vårt engagerade gäng i regionens fina arkivhus nära Universitetssjukhuset i Örebro. Vi är cirka 20 medarbetare, arkivarier, förvaltningsl... Visa mer
Nu har du möjlighet att få en spännande och utmanande tjänst som kombinerar informationshantering, IT och arkiv. Vill du arbeta med hållbar och långsiktig informationsförvaltning för att säkerställa framtidens historia så är detta jobbet för dig!

Regionarkivet i Örebro söker nu en informationshanteringsspecialist till vårt engagerade gäng i regionens fina arkivhus nära Universitetssjukhuset i Örebro. Vi är cirka 20 medarbetare, arkivarier, förvaltningsledare och arkivassistenter, som arbetar med utlämnande av allmänna handlingar, sekretessbedömningar, dokumenthantering, utredningar, systemförvaltning, e-arkivering, skanning och sökningar i pappers- och e-arkiv. Vi har ett brett arbetsområde som innefattar allt från 1800-tals handlingar till dagens digitala uppgifter i moderna IT-system. Regionarkivet står inför många intressanta utmaningar som till exempel informationsförvaltning och arkivering av digital information. Region Örebro län har tillsammans med tolv andra regioner en gemensam e-arkivlösning, R7e-arkiv.

Arbetsuppgifter:
Du kommer bland annat att:
. driva och arbeta operativt i e-arkivprojekt som specialist i informationshanterings- och arkiveringsfrågor
. bevaka strategiska informationshanteringsfrågor gällande e-arkivering
. ingå i styrgrupp och utvecklingsprojekt som sakkunnig inom e-arkiveringsområdet och bevaka utvecklingen i omvärlden
. arbeta med verksamhetsutveckling med inriktning på informationshanteringsfrågor
. utreda bevarande och gallring av framför allt digital information och delta i arbetet med styrande och stödjande dokument
. arbeta i team med kollegor på Regionarkivet med långsiktigt bevarande av såväl digital som analog information från Region Örebro läns verksamheter
. fungera som stöd till Region Örebro läns verksamheter via rådgivning och utbildning
. arbeta med löpande arbetsuppgifter som att ge service till regionens verksamheter, forskare och allmänhet

Kvalifikationer:
. Examen som innefattar arkivvetenskap, systemvetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
. Minst två års erfarenhet i yrket och erfarenhet av arbete med e-arkiveringsprocess

Övrigt meriterande
. Erfarenhet av arbete med elektronisk långtidslagring av information
. Akademiska poäng i system- eller datavetenskap
. Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning
. Erfarenhet av att arbeta som projektledare

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha god samarbets- och initiativförmåga. Som person är du noggrann, strukturerad och effektiv. Du har ett professionellt och pedagogiskt förhållningssätt och kan kommunicera med medarbetare och övrig personal.

Du gillar att arbeta tillsammans med andra för att nå resultat och har lätt för att samarbeta på alla nivåer. Du trivs i såväl projektledarrollen som servicerollen och kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt klarar av att hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Du tycker det är stimulerande att arbeta både med rutinärenden och mer komplexa frågor.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Vår organisation:
Inom Område administrativ utveckling och service finns ca 100 medarbetare som arbetar med upphandlingar, löne- och personaladministration, ekonomi, arkiv och diarium. Här fokuserar vi på att ge ett kompetent, kvalitetssäkert och engagerat stöd till Region Örebro läns verksamheter. För att lyckas med det präglas våra verksamheter av ett ständigt utvecklingsarbete och en god servicenivå.

Regionservice arbetar med service till Region Örebro läns verksamheter. Hos oss finns många olika arbetsuppgifter och yrken inom områden som administration, fastigheter, IT, medicinsk teknik, kundtjänst, kost, städ, transport och logistik. Regionservice präglas av stort engagemang för service, samverkan och utveckling av arbetsmetoder. Våra 850 medarbetare är vår främsta tillgång för att göra ett gott arbete med kunden i fokus.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling.
Hemsida: www.regionorebrolan.se/regionservice

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering. Visa mindre

Informationshanteringsspecialist till Örebro stadsarkiv

Ansök    Jan 21    Örebro kommun    Informationsspecialist
Stadsarkivet söker en informationshanteringsspecialist med stort intresse av digitala informationshanteringsfrågor och arkivering. Vi är en ganska liten, men positiv och engagerad arbetsgrupp och hoppas att du vill vara den pusselbit vi saknar. Om tjänsten  Tjänsten innebär variation och bredd eftersom stadsarkivet har ett kommunövergripande uppdrag och direktkontakt med många olika verksamheter. Du kommer ta emot, granska och läsa in information i vårt e... Visa mer
Stadsarkivet söker en informationshanteringsspecialist med stort intresse av digitala informationshanteringsfrågor och arkivering. Vi är en ganska liten, men positiv och engagerad arbetsgrupp och hoppas att du vill vara den pusselbit vi saknar.

Om tjänsten 
Tjänsten innebär variation och bredd eftersom stadsarkivet har ett kommunövergripande uppdrag och direktkontakt med många olika verksamheter. Du kommer ta emot, granska och läsa in information i vårt e-arkivsystem, samt delta i kommunens olika projekt som rör digitala informationshanteringsfrågor. Du kommer ingå i ett team där ni tillsammans verkställer arkivmyndighetens beslut och utövar tillsyn över all intern kommunal verksamhet kring arkivering. Som informationshanteringsspecialist så kommer du jobba nära våra kommunala verksamheter råd och stöd i digitala informationshanteringsfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta med e-arkiveringsprojekt gällande kommunens verksamhetssystem
• kravställa vid upphandling av verksamhetssystem
• driva och planera projekt angående att digitalisera föråldrade lagringsmedium
• bevaka och delta i bevarande- och gallringsutredningar av digital information
• omvärldsbevaka frågor rörande e-arkiv samt digital informationshantering
• driva arbetet med styrande och stödjande dokument
• arbeta i team med kollegor på Stadsarkivet samt objektspecialister i frågor avseende långsiktigt bevarande av den digitala informationen

Kompetenskrav

• examen i systemvetenskap, datavetenskap, arkivvetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• dokumenterad erfarenhet av arbete med digitalisering/informationshantering och/eller e-arkivering

Du ska ha god samarbets- och initiativförmåga. Som person är du noggrann, strukturerad och effektiv. Du har ett professionellt och pedagogiskt förhållningssätt och kan kommunicera med medarbetare och övrig personal. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt klarar av att hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Du tycker det är stimulerande att arbeta både med rutinärenden och mer komplexa frågor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• utbildning eller dokumenterad erfarenhet av XML
• erfarenhet av arbete med elektronisk långtidslagring av information
• erfarenhet av arbete med kravställande inför upphandling
• erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Enheten för informationsförvaltning och arkiv (Stadsarkivet) ingår i avdelningen informationsförsörjningsavdelningen. Stadsarkivet är kommunens centralarkiv och verkställande för arkivmyndigheten Kommunstyrelsen. 

Hos oss arbetar 7 medarbetare med bevarande och tillgängliggörande av kommunens arkivmaterial och ansvarar för flera hyllkilometer med handlingar och en omfattande

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 13 februari.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre