Lediga jobb som Bibliotekarie i Örebro

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Örebro. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Örebro som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie till ett av kommunens landsbygdsbibliotek.

Ansök    Okt 17    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och göra vardagen enklare för Örebroarna? Nu söker vi en bibliotekarie till Vintrosa bibliotek som är ett av fyra landsbygdsbibliotek inom organisationen Örebro bibliotek! Om tjänsten  Hos oss uppmuntras du att tänka på nya sätt och bidra till att göra vardagen enklare för örebroarna. Att jobba med biblioteksverksamhet i Örebro innebär att du kan utveckla både kommunen och dig själv. Du gör det i nära samspel med kollegor, politik, medbor... Visa mer
Vill du vara med och göra vardagen enklare för Örebroarna? Nu söker vi en bibliotekarie till Vintrosa bibliotek som är ett av fyra landsbygdsbibliotek inom organisationen Örebro bibliotek!

Om tjänsten 
Hos oss uppmuntras du att tänka på nya sätt och bidra till att göra vardagen enklare för örebroarna. Att jobba med biblioteksverksamhet i Örebro innebär att du kan utveckla både kommunen och dig själv. Du gör det i nära samspel med kollegor, politik, medborgare och näringsliv. Du utgår ifrån ett integrerat folkbibliotek på landsbygden som också fungerar som skolbibliotek för några av de närliggande skolorna. Klassbesök, möten med elever samt samarbete med skolan blir en viktig del i ditt arbete.

På Vintrosa bibliotek kommer du att arbeta själv men med nära kontakt med kollegor på andra landsbygdsbibliotek. Du kommer regelbundet tjänstgöra på Stadsbiblioteket och har då möjlighet att möta dina kollegor och utbyta tankar och idéer

Exempel på arbetsuppgifter:

• informationstjänstgöring och sedvanliga bibliotekarieuppgifter
• omvärldsbevakning
• bemanning av biblioteken och mötet med våra besökare är en stor del av ditt arbete
• litteraturförmedling, tex genom bokpresentationer för elever från förskoleklass till och med år 6
• tjänstgöring på Stadsbiblioteket på Kulturkvarteret samt på övriga enheter förekommer

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, fem stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek samt två bokbilar. Vintrosa bibliotek är nära beläget Vintrosa centrum och ligger i anslutning till Vintrosahemmet. Det går enkelt att ta sig till arbetsplatsen med buss eller bil.

Läs mer om Örebro bibliotek på vår hemsida: https://bibliotek.orebro.se/

Kvalifikationer
Du har starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Du trivs med högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar prova nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra samt bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du tycker om att arbeta med människor och är bekväm med att framträda inför grupper. Du har intresse av att arbeta med barn och ungdomar och har pedagogisk förmåga. Du har även ett stort intresse av och goda kunskaper i barn- och ungdomslitteratur. I rollen ingår att utveckla samarbeten med andra bibliotek och verksamheter. Du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:

• akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig

Meriterande:

• erfarenhet av arbete med barn och unga
• erfarenhet av arbete på stadsdelsbibliotek
• erfarenhet av att ta emot grupper och hålla visningar på bibliotek
• goda kunskaper i informationssökning och Book-IT
• kunskaper inom sociala medier och digitala verktyg- och informationskanaler
• B-körkort
• goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• goda kunskaper i något av de nationella minoritetsspråken

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 1 januari 2024 eller efter överenskommelser

Antal tjänster: 1

Arbetstid: Dag, kväll och helg

Övrig information
Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Innan du erbjuds en anställning inom komunledningsförvaltningen kan du komma att behöva visa upp registerutdrag ur belastningsregistret.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 31 oktober.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Enhetschef för Kundtjänst och medier vid Örebro Universitetsbibliotek

Ansök    Apr 10    Örebro Universitet    Bibliotekarie
Vi söker en enhetschef för Kundtjänst och medier vid Örebro Universitetsbibliotek för tillsvidareanställning. Bakgrund Örebro universitetsbibliotek består av fyra bibliotek på tre campus och har ca. 45 anställda. Verksamheten bedrivs under ledning av en bibliotekschef samt enhetschefer för de tre enheterna - Enheten för undervisning och forskningsstöd, Enheten för kundservice och medier, samt Medicinska biblioteket. Universitetsbiblioteket är en viktig r... Visa mer
Vi söker en enhetschef för Kundtjänst och medier vid Örebro Universitetsbibliotek för tillsvidareanställning.

Bakgrund
Örebro universitetsbibliotek består av fyra bibliotek på tre campus och har ca. 45 anställda. Verksamheten bedrivs under ledning av en bibliotekschef samt enhetschefer för de tre enheterna - Enheten för undervisning och forskningsstöd, Enheten för kundservice och medier, samt Medicinska biblioteket.

Universitetsbiblioteket är en viktig resurs och mötesplats för studenter, forskare och anställda. Biblioteket strävar efter att erbjuda en inkluderande och inspirerande miljö som främjar kunskap och lärande i linje med universitets vision om att vara en attraktiv studie- och arbetsplats. Enheten för kundtjänst och medier spelar en avgörande roll i att förverkliga denna vision genom sitt ansvar för extern kundservice, bibliotekets fysiska lokaler samt tillhandahållande och tillgängliggörande av informationsresurser.

Uppdraget
Universitetsbiblioteket söker en engagerad och erfaren enhetschef för Enheten för kundtjänst och medier. Vi söker dig som trivs med att leda verksamhetsnära och som känner en drivkraft i att vara delaktig i skapandet av nästa generation av biblioteksverksamhet tillsammans med ditt team och chefskollegor.

Arbetsuppgifter 
I rollen som enhetschef för Kundtjänst och medier ansvarar du för att leda och utveckla enhetens verksamhet utifrån universitetets vision och universitetsbibliotekets uppdrag. Du kommer att vara direkt underställd bibliotekschefen, ha personal- och budgetansvar för enheten samt ingå i universitetsbibliotekets ledningsgrupp. Inom ramen för uppdraget ligger ansvar för att utveckla och samkoordinera bibliotekets yttre kundservice, ansvar för mediabudgeten samt för inköp och tillgängliggörande av bibliotekets tryckta och elektroniska samlingar. Enheten ansvarar även för det obemannade Notbiblioteket i Musikhögskolans lokaler på Campus Örebro samt delar av biblioteksverksamheten vid Campus Grythyttan. Därutöver ingår ansvar för universitetsbibliotekets kommunikation och marknadsföring, de fysiska lokalerna samt för lärosätets lokala publikationsdatabaser. Enheten samordnar även utställningar och aktiviteter i biblioteken samt erbjuder biblioteksvisningar för besökare. 

Du förväntas kunna arbeta tillitsbaserat samt leda och motivera ditt team för att uppnå gemensamma mål och en positiv arbetsmiljö. Du kommer även att ansvara för kompetensutveckling inom teamet och se till så att alla medarbetares kompetens och tid tillvaratas på bästa sätt genom effektiva och smarta arbetssätt.

Kvalifikationer
Krav:


• Akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap
• Erfarenhet av ledarskap med personal- och budgetansvar
• God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
• Erfarenhet av kundtjänst, inklusive strategisk planering och utvärdering av tjänster och aktiviteter
• Kännedom om medieplanering, förvärv och katalogisering inom bibliotek

Meriterande:


• Erfarenhet från forskningsbibliotek
• Kännedom om publiceringsprocesser och öppen vetenskap
• Erfarenhet av arbete med lokala publiceringsdatabaser

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet är i hög grad serviceinriktat och merparten av arbetet sker i nära samverkan med kollegor och användare. Vi förväntar oss att du är flexibel, öppen för förändringar, och kan arbeta med fokus på kvalitet och helhet. Vi förutsätter även att du har goda kommunikations- och samarbetsförmågor, samt att du är van vid att representera och tala inför grupper.

Information 
Anställningen är tillsvidare på 100 % med tillträde enligt överenskommelse.

Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning. 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av bibliotekschef Linda Östlundh, tfn. +46 (0)79- 06 18 939 eller chef för Enheten för undervisning och forskningsstöd, Anna Boström tfn. +46 (0)19-30 14 58.

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.  

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten. 

Ansökan 
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök". 

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 


• Ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av rollen som enhetschef för Kundtjänst och medier
• Komplett CV
• Kopior av relevanta betyg/intyg

Sista ansökningsdag är 2024-05-06. Vi ser fram emot din ansökan och potentialen att stärka vår medicinska biblioteksavdelning! 

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. 

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Visa mindre

Enhetschef för Medicinska biblioteket vid Örebro Universitetsbibliotek

Ansök    Feb 9    Örebro Universitet    Bibliotekarie
Vi söker en enhetschef för Medicinska biblioteket vid Örebro Universitetsbibliotek?för tillsvidareanställning. Bakgrund   Örebro universitetsbibliotek har en viktig och central roll för universitetets studenter, lärare och forskare. Biblioteket tillhandahåller bland annat stöd och undervisning i informationskompetens, bibliometri, öppen vetenskap, publiceringsfrågor samt akademiskt skrivande och bibliotekets lokaler är uppskattade studieplatser för studen... Visa mer
Vi söker en enhetschef för Medicinska biblioteket vid Örebro Universitetsbibliotek?för tillsvidareanställning.

Bakgrund  
Örebro universitetsbibliotek har en viktig och central roll för universitetets studenter, lärare och forskare. Biblioteket tillhandahåller bland annat stöd och undervisning i informationskompetens, bibliometri, öppen vetenskap, publiceringsfrågor samt akademiskt skrivande och bibliotekets lokaler är uppskattade studieplatser för studenter och andra besökare.?Sedan några år tillbaka har biblioteket ett särskilt uppdrag att öka stödet till forskning, då universitet arbetar intensivt med att öka sin forskningsvolym och verksamheten har anpassats till detta. 

Universitetsbiblioteket har totalt ca 45 medarbetare och består av fyra bibliotek uppdelade på tre campus; Huvudbiblioteket och Notbiblioteket på Campus Örebro, Restauranghögskolans bibliotek på Campus Grythyttan samt Medicinska biblioteket på Campus USÖ vid Universitetssjukhuset. Den utannonserade positionen är placerad på Medicinska biblioteket på Campus USÖ.  

Medicinska biblioteket har idag fem medarbetare som alla aktivt deltar i den pågående utvecklingen att ytterligare stärka bibliotekets forskningsstöd såväl som stödet till utbildningen. Enheten har ett mycket gott och nära samarbete med studenter och medarbetare på universitetet, men även med forskare och kliniker ute i vårdverksamheten. For att möta användarnas behov har biblioteket under senare tid bland annat utvecklat en mycket efterfrågad service för systematiska ämnesöversikter och meta-analyser och teamet bidrar aktivt med stöd för evidensbaserad hälso-och sjukvård genom ett nära samarbete med sjukhusets HTA enhet. 

Uppdraget? 
I samband med en kommande pensionsavgång söker vi?en engagerad, driven och erfaren enhetschef till Medicinska biblioteket. Enheten stöttar dels Institutionen för medicinska vetenskaper, men även personal vid Universitetssjukhuset genom avtal med Region Örebro län. Som enhetschef kommer du att leda verksamheten och spela en central roll i utvecklingen av framtidens medicinska biblioteksverksamhet vid Örebro universitet. Vi söker dig som trivs med att leda verksamhetsnära, och som drivs av möjligheten att utveckla nästa generations utbildnings- och forskningsstöd tillsammans med ditt team. 

Arbetsuppgifter? 
Som enhetschef för Medicinska biblioteket ansvarar du för att leda och utveckla bibliotekets verksamhet utifrån universitetets vision och universitetsbibliotekets uppdrag. Du kommer att vara direkt underställd bibliotekschefen, ha personal- och budgetansvar, och ingå i universitetsbibliotekets ledningsgrupp.? 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att säkerställa den dagliga driften och utvecklingen av Medicinska biblioteket genom att ansvara för personal, lokaler och resurser, men du förväntas även delta operativt i dagliga arbetsuppgifter som exempelvis undervisning i informationssökning, systematiska ämnesöversikter, inköp av elektronisk och tryckt media, samt pass i bibliotekets informationsdisk. Du förväntas kunna arbeta tillitsbaserat och leda och motivera ditt team för att uppnå gemensamma mål och en positiv arbetsmiljö. Du kommer även att ansvara för kompetensutveckling inom teamet och se till så att alla medarbetares kompetens och tid tillvaratas på bästa sätt genom effektiva och smarta arbetssätt. 

Kvalifikationer? 
Krav:?? 


• Akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande område.?
• Arbetslivserfarenhet från medicinsk- eller hälsovetenskaplig biblioteksverksamhet (kliniskt och/eller akademiskt).?
• Erfarenhet av personalansvar och ledning inom en biblioteksmiljö.?
• Goda kunskaper om medicinskt forskningsstöd, inklusive erfarenhet av att stödja systematiska översikter och evidensbaserad praktik.?
• Erfarenhet från att utveckla användarcentrerat biblioteksstöd och service.?
• Erfarenhet av budgetansvar.?
• Goda kunskaper och förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.?

Meriterande:? 


• Erfarenhet av egen forskning.?

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet är i hög grad serviceinriktat och merparten av arbetet sker i nära samverkan med kollegor och användare. Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta med kvalitet och helhetsperspektiv i fokus.??Vi förutsätter även att du har starka kommunikations- och samarbetsfärdigheter och är van att representera och tala inför grupper.   

Information? 
Anställningen är tillsvidare på 100 %, med tillträde enligt överenskommelse. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.?? 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av bibliotekschef Linda Östlundh, tfn +46 79-06 18 939 eller enhetschef för Medicinska biblioteket Gunilla Källman, tfn +46 70-19 05 749. 

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.?? 

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.? 

Ansökan? 
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".? 

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:? 


• Ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av rollen som enhetschef
• Komplett CV?
• Kopior av relevanta betyg/intyg?

Sista ansökningsdag är 2024-03-13. Vi ser fram emot din ansökan och potentialen att stärka vår medicinska biblioteksavdelning!? 

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.? 

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Visa mindre

Senior librarian at Örebro University Library

Ansök    Apr 21    Örebro Universitet    Bibliotekarie
Are you interested in further developing your skills in scholarly communication and strategic research support in libraries? Consider applying for this position at the vibrant Örebro University Library in Sweden! Background Örebro is Sweden’s sixth largest city, and is located in the heart of Sweden, in its demographic centre. Örebro is a small metropolis known for its beautiful medieval city castle, parks and nature reserves, vibrant restaurants, and soc... Visa mer
Are you interested in further developing your skills in scholarly communication and strategic research support in libraries? Consider applying for this position at the vibrant Örebro University Library in Sweden!

Background
Örebro is Sweden’s sixth largest city, and is located in the heart of Sweden, in its demographic centre. Örebro is a small metropolis known for its beautiful medieval city castle, parks and nature reserves, vibrant restaurants, and social life. With its 750 years of history Örebro is one of the oldest cities in the country. Among its 150,000 inhabitants as many as 165 different countries are represented. Örebro is conveniently close to Stockholm (200 km), Gothenburg and Oslo (both 300 km).

Örebro University is a growing and modern university with an FTE of 15,000 students and 1,500 employees. The majority of the most attractive professional degree programmes are offered here, and research is conducted in a broad range of subjects. The University is ranked among the 100 top young universities in the world.

Örebro University Library is responsible for information provision and library services to the University and parts of Region Örebro county. The Library’s activities are based on the University’s vision: “leading towards a knowledge-driven society”. We strive to work close to our users, focusing on enhancing the support given to the University’s growing research output as well as further development of digital support. In recent years, the Library has undergone major staff changes and has been assigned new mandates, including the coordination of open access to research data.

The University is currently focusing on enhancing its research output and the Library adapts and develops its activities accordingly.

Duties and responsibilities
We are looking for a driven librarian to join the library’s scholarly communication and research support team. In the team, you will have a leading role in the library’s provision of bibliometric analyses to support the University management, Faculties, and individual researchers. The position also includes responsibility for coordinating and developing research support initiatives between the library’s units and provide peer training within the area of your expertise. We expect you to have a great interest in research support and services related to scholarly communication, experience from work environments with high work independency and skills in building professional relations internally and externally.

Qualifications
Requirements:


• Master’s degree or doctorate in library and information science, or equivalent
• At least 3-5 years’ experience of research and publication support or from own research
• Documented experience with bibliometrics and knowledge of altmetrics
• Knowledge of advanced information retrieval as well as experience of indexing/metadata
• Proficient oral and written English communication skills

Further weight is given to:


• A few years’ work experience from academic or research libraries
• Experience of own research or co-publishing
• Experience from CRIS/RIMS systems and different types of research productivity tools

Great importance is attached to your personal qualities. Work duties centre on service delivery, and most are performed in close collaboration with colleagues and users. The successful candidate must be flexible and open to change, deliver quality work and adopt holistic approaches. Knowledge of Swedish is not required, but you need to be interested in learning the language.

Information
This is a permanent full-time position (100%), on-site. At Örebro University, salary depends on the successful candidate’s qualifications and experience (and where appropriate, positions are subject to a trial period).

At Örebro University, we expect each member of staff to be open to development and change; take responsibility for their work and performance; demonstrate a keen interest in collaboration and contributing to development; as well as to show respect for others by adopting a constructive and professional approach.

Örebro University actively pursues equal opportunities and gender equality as well as a work environment characterised by openness, trust, and respect. We value the qualities that diversity adds to our operations.

For more information on the position, please contact Camilla Göthberg, manager, e-mail: [email protected].

Application
The application is made online. Click “Apply” to begin the application procedure.

For the application to be complete, the following electronic documents must be included:


• Covering letter, outlining why you are interested in the position of senior librarian specialised in science communication and research support
• CV with a relevant description of your overall qualifications and experience
• Copies of relevant course/degree certificates and references verifying your knowledge and skills

Only documents written in Swedish, English, Norwegian and Danish can be reviewed.

The application deadline is May 24, 2023. We look forward to receiving your application!

As we have already made our choices in terms of external collaboration partners and marketing efforts for this recruitment process, we decline any contact with recruitment agencies and advertisers.

As directed by the National Archives of Sweden (Riksarkivet), we are required to deposit one file copy of the application documents, excluding publications, for a period of two years after the appointment decision has gained legal force. Visa mindre

Bibliotekarie till Örebro Universitetsbibliotek

Ansök    Mar 24    Örebro Universitet    Bibliotekarie
Vill du utvecklas i din roll inom vetenskaplig kommunikation och forskningsstöd på bibliotek? Vill du få möjlighet att använda all din kunskap och erfarenhet och på så sätt vara med och bidra till Örebro universitets fortsatta resa med forskning och utbildning i fokus? Då ska du läsa den här annonsen! Bakgrund Örebro universitetsbibliotek ansvarar för lärosätets och delar av Region Örebro läns informationsförsörjning. Bibliotekets verksamhet utgår från un... Visa mer
Vill du utvecklas i din roll inom vetenskaplig kommunikation och forskningsstöd på bibliotek? Vill du få möjlighet att använda all din kunskap och erfarenhet och på så sätt vara med och bidra till Örebro universitets fortsatta resa med forskning och utbildning i fokus? Då ska du läsa den här annonsen!

Bakgrund
Örebro universitetsbibliotek ansvarar för lärosätets och delar av Region Örebro läns informationsförsörjning. Bibliotekets verksamhet utgår från universitets vision, att vara ”ett framstående universitet för en kunskapsbaserad samhällsutveckling”. Vi strävar efter att arbeta nära våra användare, med fokus på att öka stödet till lärosätets växande forskning samt att utveckla det digitala stödet. Biblioteket har under senare år genomgått stora personalförändringar och fått nya uppdrag, bland annat koordinering av arbetet med öppen tillgång till forskningsdata.

Universitetet är nu inne i en stark process för att öka forskningen och biblioteket anpassar och utvecklar verksamheten efter det.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och driva bibliotekets pågående förändringsarbete kring forsknings- och publiceringsstöd. Du kommer att ingå i ett team som arbetar med frågor kring vetenskaplig kommunikation, bibliometri och öppen vetenskap och som ger stöd till universitetsledning, institutioner och enskilda forskare. Arbete med metadata i publikationsdatabasen DiVA, administration kring bibliotekets OA-initiativ samt olika former av stöd till våra forskare, bland annat genom uppsökande verksamhet, hör till dina arbetsuppgifter.

Som medarbetare vid biblioteket deltar du i den dagliga verksamheten, till exempel tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk. Delar av din tjänstgöring kan komma att förläggas till vårt medicinska bibliotek på Campus USÖ men du kommer att ha din organisationstillhörighet på biblioteket vid Campus Örebro. Båda campus ligger i Örebro.

Vi förutsätter att du är intresserad av att vara drivande i frågor inom forskningsstöd och är duktig på att skapa professionella interna och externa relationer. Du kommer att ges stor frihet i ditt arbete och bör därför känna ansvar för din egen arbetsinsats, dess kvalitet och resultat.

Kvalifikationer
Krav:


• Magister eller Master i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande
• Arbetslivserfarenhet från forskningsbibliotek
• Goda kunskaper i avancerad informationssökning samt erfarenhet från indexering/metadata
• Goda kunskaper och förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:


• Erfarenhet från arbete med forsknings- och publiceringsstöd
• Erfarenhet av bibliometri samt kännedom om altmetri
• Erfarenhet av forskningsmetods- och analysverktyg

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet är i hög grad serviceinriktat, merparten av arbetet sker i nära samverkan med kollegor och användare. Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta med kvalitet och helhetsperspektiv i fokus.

Information
Anställningen är tillsvidare på 100 %. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor, jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Camilla Göthberg, tfn 019- 30 30 19.

Ansökan
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:


• Ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av rollen som bibliotekarie med inriktning på forsknings- och publiceringsstöd
• Komplett CV
• Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2023-04-17. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Visa mindre

Bibliotekarie till Haga bibliotek

Ansök    Maj 11    Örebro kommun    Bibliotekarie
Varmt välkommen till Haga bibliotek, där du i den här tjänsten får möjlighet att fokusera på barn och unga. Hos oss uppmuntras du att tänka på nya sätt och bidra till att göra vardagen enklare för örebroarna. Att jobba med biblioteksverksamhet i Örebro innebär att du kan utveckla både kommunen och dig själv. Du gör det i nära samspel med kollegor, politik, medborgare och näringsliv. Om tjänsten  Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ... Visa mer
Varmt välkommen till Haga bibliotek, där du i den här tjänsten får möjlighet att fokusera på barn och unga. Hos oss uppmuntras du att tänka på nya sätt och bidra till att göra vardagen enklare för örebroarna. Att jobba med biblioteksverksamhet i Örebro innebär att du kan utveckla både kommunen och dig själv. Du gör det i nära samspel med kollegor, politik, medborgare och näringsliv.

Om tjänsten 
Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Du kommer driva den dagliga verksamheten utifrån verksamhetsplan, uppdrag och bemanning. Du arbetar läsfrämjande mot målgrupp barn och unga samt köper in media för målgruppen. I tjänsten ingår det att hålla i projekt och aktiviteter som t.ex. att leda barngrupper både i och utanför bibliotekets lokaler. Din roll som barn- och ungdomsbibliotekarie innebär att arbeta långsiktigt för att alla barn och unga ska få läslust, tillgång till ett varierat utbud av böcker i olika format på olika språk, inspiration samt möjlighet till sammanhang, förståelse och samtal om det lästa. Det långsiktiga målet är att barnet ser sig själv som en läsande person, med tilltro till sin egen förmåga och en lust till läsning som följer med genom livet. Du kommer också samarbeta med externa aktörer.

Exempel på arbetsuppgifter:

• arbeta läsfrämjande med barns språkutveckling
• ge information, vägledning och råd till bibliotekets användare och besökare.
• samla, strukturera och förmedla information, kunskap och upplevelser i olika medier.
• granska och värdera källor samt handlägga inköp av böcker och andra medier.
• ha en pedagogisk roll i det läsfrämjande arbetet.
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns.
• bidra till den digitala utvecklingen genom arbete i sociala medier och andra digitala plattformar
• i tjänsten ingår även mediehantering, disktjänstgöring och övriga sedvanliga arbetsuppgifter.

Om arbetsplatsen
Denna tjänst utgår från Haga bibliotek som ligger beläget i Haga centrum, i de västra delarna av Örebro. 

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en förmåga att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och driva dessa vidare till resultat. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du lyssnar och är engagerad i enskilda möten och i små och stora grupper. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du är trygg, stabil och arbetar bra med andra människor där du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:

• examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner likvärdig
• erfarenhet från arbete på bibliotek

Meriterande:

• erfarenhet av arbete med barn och unga
• erfarenhet av arbete på stadsdelsbibliotek
• goda kunskaper i informationssökning och Book-IT
• kunskaper om sociala medier och digitala verktyg- och informationskanaler
• goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 14 augusti

Antal tjänster: 1

Arbetstiden: Dagtid. Helg och kvällstjänstgöring ingår också i tjänsten.

Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 21 maj.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på barn och unga till Örebro bibliotek

Ansök    Dec 21    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och utveckla bibliotekets läsfrämjande arbete mot barn och unga i Örebro? Vill du också vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun? Sök då tjänsten som bibliotekarie till oss! Om tjänsten Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. I tjänsten ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla bibliotekets läsfrämjande arbete mot barn och unga i Örebro? Vill du också vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun? Sök då tjänsten som bibliotekarie till oss!

Om tjänsten

Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. I tjänsten som bibliotekarie utgår du ifrån stadsbiblioteket beläget i Kulturkvarteret, Örebro. Kulturkvarteret är en mötesplats med flera olika aktörer som bibliotek, kulturskola, konsthall och konserthus. Du kommer driva den dagliga verksamheten utifrån verksamhetsplan, uppdrag och bemanning. Du arbetar läsfrämjande mot målgrupp barn och unga samt köper in media för målgruppen. I tjänsten ingår det att hålla i projekt och aktiviteter som t.ex. att leda barngrupper både i och utanför bibliotekets lokaler. Din roll som barn- och ungdomsbibliotekarie innebär att arbeta långsiktigt för att alla barn och unga ska få läslust, tillgång till ett varierat utbud av böcker i olika format på olika språk, inspiration samt möjlighet till sammanhang, förståelse och samtal om det lästa. Det långsiktiga målet är att barnet ser sig själv som en läsande person, med tilltro till sin egen förmåga och en lust till läsning som följer med genom livet. Du kommer också samarbeta med externa aktörer. Helg och kvällstjänstgöring ingår i tjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta läsfrämjande mot barn och unga i det fysiska rummet såväl som digitalt
• vägleda besökare i såväl det fysiska som det digitala biblioteket
• arbeta med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll och förmedlar läslust
• nätverka mot andra aktörer i närområdet 

Kompetenskrav

• examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner likvärdig
• erfarenhet från arbete på bibliotek

För att passa i rollen som bibliotekarie hos oss behöver du trivas med ett högt tempo, vara utvecklingsinriktad och våga pröva nya arbetssätt. Du har en god pedagogisk förmåga och kan prata inför människor, både barn och vuxna vid exempelvis bokprat och annat. Du har starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Vidare är du omvärldsorienterad och har ett intresse av barn- och ungas kulturyttringar. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. I rollen ingår att utveckla samarbeten med andra bibliotek och verksamheter. Du har god förmåga att planera och genomföra dina uppdrag enligt den tidsram som finns. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av att leda barngrupper i olika åldrar
• erfarenhet av att leda projekt
• erfarenhet av arbete med barns läs- och språkutveckling
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av stadsbiblioteket, 5 stadsdelsbibliotek, 4 landsbygdsbibliotek och 2 bokbilar. Örebro bibliotek är också en del av Kulturkvarteret i Örebro där kulturskola och konsthall också ingår.

Du kan läsa mer om vår verksamhet på: orebro.se//bibliotekorebro

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Om du erbjuds anställning där arbete är mot barn och unga är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 8 januari.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning på forsknings- och publiceringsstöd

Ansök    Dec 13    Örebro Universitet    Bibliotekarie
Vill du fortsätta vidareutvecklas i din roll inom forsknings- och publiceringsstöd på bibliotek? Vill du få möjlighet att använda all din kunskap och erfarenhet och på så sätt vara med och bidra till Örebro universitets fortsatta resa med forskning och utbildning i fokus? Då ska du läsa den här annonsen! Bakgrund Örebro universitetsbibliotek ansvarar för lärosätets och delar av Region Örebro läns informationsförsörjning. Bibliotekets verksamhet utgår från... Visa mer
Vill du fortsätta vidareutvecklas i din roll inom forsknings- och publiceringsstöd på bibliotek? Vill du få möjlighet att använda all din kunskap och erfarenhet och på så sätt vara med och bidra till Örebro universitets fortsatta resa med forskning och utbildning i fokus? Då ska du läsa den här annonsen!

Bakgrund
Örebro universitetsbibliotek ansvarar för lärosätets och delar av Region Örebro läns informationsförsörjning. Bibliotekets verksamhet utgår från universitets vision, att vara ”ett framstående universitet för en kunskapsbaserad samhällsutveckling”. Vi strävar efter att arbeta nära våra användare, med fokus på att öka stödet till lärosätets växande forskning samt att utveckla det digitala stödet. Biblioteket har under senare år genomgått stora personalförändringar och fått nya uppdrag, bland annat koordinering av arbetet med öppen tillgång till forskningsdata.

Universitetet är nu inne i en stark process för att öka forskningen, och biblioteket anpassar och utvecklar verksamheten efter det.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och förstärka bibliotekets pågående förändringsarbete kring forsknings- och publiceringsstöd. Du kommer bland annat arbeta med frågor kring vetenskaplig kommunikation, bibliometri och öppen vetenskap samt vara med och driva och vidareutveckla universitetsbibliotekets stöd till universitetsledning, institutioner och enskilda forskare. I tjänsten ingår även ett samordnande uppdrag för forskningsstöd mellan bibliotekets enheter.

Kvalifikationer
För rollen krävs en Magister eller Masterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Några års erfarenhet från forsknings, högskole- eller universitetsbibliotek är meriterande. Vi förutsätter att du är intresserad av att vara drivande i frågor inom forskningsstöd och vetenskaplig kommunikation och är duktig på att skapa interna och externa relationer till stöd för ditt arbete. Du kommer att arbeta med frågor som är under stark utveckling och som kräver en förmåga att lyssna in vad verksamheten har för mål och behov. Arbetet passar därför dig som trivs med varierade uppgifter så som att arbeta med analytiska frågor och statistik samt att presentera och representera biblioteket i forskningsstödssammanhang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Goda kunskaper och förmåga att kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Du kommer att ges stor frihet i ditt arbete och bör därför känna ansvar för din egen arbetsinsats, dess kvalitet och resultat. Du kan arbeta såväl i team som självständigt och värderar ordning och struktur. Erfarenhet från egen forskning eller sampublicering är en merit.

Information
Anställningen är tillsvidare på 100 %.

Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Camilla Göthberg, tfn 019- 30 30 19. Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamhet.

Ansökan
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:


• Ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av rollen som bibliotekarie med inriktning på forsknings- och publiceringsstöd
• Komplett CV
• Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2023-01-23. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på barn och unga till Örebro Bibliotek

Ansök    Feb 8    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun. Vill du vara med och utveckla bibliotekets läsfrämjande arbete mot barn och unga i Örebro? Sök då tjänsten som bibliotekarie hos oss! Om tjänsten  Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. I de... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun. Vill du vara med och utveckla bibliotekets läsfrämjande arbete mot barn och unga i Örebro? Sök då tjänsten som bibliotekarie hos oss!

Om tjänsten 
Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. I denna tjänst utgår du ifrån stadsbiblioteket beläget i Kulturkvarteret, Örebro. Kulturkvarteret är en mötesplats med flera olika aktörer som bibliotek, kulturskola, konsthall och konserthus. Du driver den dagliga verksamheten utifrån verksamhetsplan, uppdrag och bemanning. I tjänsten ingår det att hålla i projekt och aktiviteter som t.ex. att leda barngrupper både i och utanför bibliotekets lokaler. Du kommer också att samarbeta med externa aktörer i olika frågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta läsfrämjande mot barn och unga i det fysiska rummet såväl som digitalt
• vägleda besökare i såväl det fysiska som det digitala biblioteket
• arbeta med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll och förmedlar läslust
• nätverka mot andra aktörer i närområdet - helg och kvällstjänstgöring ingår
• köpa in barnmedia

Kompetenskrav

• examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner likvärdig
• erfarenhet av arbete som bibliotekarie

Vi söker dig med några års erfarenhet från arbete på bibliotek. Du har starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Du trivs med högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du tycker om att arbeta med människor och är bekväm med att framträda inför grupper. Det är även viktigt att du är omvärldsorienterad och intresserad av barn- och ungas kulturyttringar. I rollen ingår att utveckla samarbeten med andra bibliotek och verksamheter. Du har god förmåga att planera och genomföra dina uppdrag enligt den tidsram som finns.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av att leda barngrupper i olika åldrar
• erfarenhet av att leda projekt
• erfarenhet av arbete med barns läs- och språkutveckling
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse t.o.m. 31 oktober 2024

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av stadsbiblioteket, 5 stadsdelsbibliotek, 4 landsbygdsbibliotek och 2 bokbilar. Örebro bibliotek är också en del av Kulturkvarteret i Örebro där kulturskola och konsthall också ingår.

Du kan läsa mer om vår verksamhet på: orebro.se//bibliotekorebro

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 15 februari.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på barn och unga till Örebro bibliotek

Ansök    Sep 5    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun. Vill du vara med och utveckla bibliotekets läsfrämjande arbete mot barn och unga i Örebro? Sök då tjänsten som bibliotekarie hos oss! Om tjänsten Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. I den... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun. Vill du vara med och utveckla bibliotekets läsfrämjande arbete mot barn och unga i Örebro? Sök då tjänsten som bibliotekarie hos oss!

Om tjänsten
Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. I denna tjänst utgår du ifrån stadsbiblioteket beläget i Kulturkvarteret, Örebro. Kulturkvarteret är en mötesplats med flera olika aktörer som bibliotek, kulturskola, konsthall och konserthus. Du driver den dagliga verksamheten utifrån verksamhetsplan, uppdrag och bemanning. I tjänsten ingår det att hålla i projekt och aktiviteter som t.ex. att leda barngrupper både i och utanför bibliotekets lokaler. Du kommer också att samarbeta med externa aktörer i olika frågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• vägleda besökare i såväl det fysiska som det digitala biblioteket
• arbeta med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll och förmedla läslust
• arbeta läsfrämjande mot barn och unga i det fysiska rummet såväl som digitalt
• nätverka med andra aktörer i närområdet

Kompetenskrav

• examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner likvärdig

Vi söker dig som trivs med att vara i centrum och har lätt att ta kontakt med andra människor! Du ska även ha några års erfarenhet från arbete på bibliotek och är intresserad av barn- och ungas kulturyttringar.  Du har starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Du trivs med högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du tycker om att arbeta med människor både barn och vuxna samt bekväm med att framträda inför grupper. I rollen ingår det att vara omvärldsorienterad och att utveckla samarbeten med andra bibliotek samt verksamheter. Du har god förmåga att planera och genomföra dina uppdrag enligt den tidsram som finns. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av att leda barngrupper i olika åldrar
• erfarenhet av att leda projekt
• erfarenhet av arbete med barns läs- och språkutveckling
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse tom 1 år från anställningsdatumet

Antal tjänster: 1

Arbetstiden: Dag, kväll och helg

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av stadsbiblioteket, 5 stadsdelsbibliotek, 4 landsbygdsbibliotek och 2 bokbilar. Örebro bibliotek är också en del av Kulturkvarteret i Örebro där kulturskola och konsthall också ingår.

Du kan läsa mer om oss på: orebro.se/bibliotek

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 19 september.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Barn- och ungdomsbibliotekarie till stadsdelsbiblioteket

Ansök    Okt 18    Örebro kommun    Bibliotekarie
Hos oss uppmuntras du att tänka på nya sätt och bidra till att göra vardagen enklare för örebroarna. Att jobba med biblioteksverksamhet i Örebro innebär att du kan utveckla både kommunen och dig själv. Du gör det i nära samspel med kollegor, politik, medborgare och näringsliv. I nuvarande organisation utgår vikariatet från ett stadsdelsbibliotek med skolbiblioteksservice.  Om tjänsten  Denna tjänst är ett vikariat på Brickebackens bibliotek. Tillsammans m... Visa mer
Hos oss uppmuntras du att tänka på nya sätt och bidra till att göra vardagen enklare för örebroarna. Att jobba med biblioteksverksamhet i Örebro innebär att du kan utveckla både kommunen och dig själv. Du gör det i nära samspel med kollegor, politik, medborgare och näringsliv. I nuvarande organisation utgår vikariatet från ett stadsdelsbibliotek med skolbiblioteksservice. 

Om tjänsten 
Denna tjänst är ett vikariat på Brickebackens bibliotek. Tillsammans med en kollega och i samverkan med andra kommunala och externa verksamheter planerar, genomför, utvecklar och driver du vår verksamhet för unga. Din roll som barn- och ungdomsbibliotekarie innebär att arbeta långsiktigt för att alla barn och unga ska få läslust, tillgång till ett varierat utbud av böcker i olika format på olika språk, inspiration samt möjlighet till sammanhang, förståelse och samtal om det lästa. Det långsiktiga målet är att barnet ser sig själv som en läsande person, med tilltro till sin egen förmåga och en lust till läsning som följer med genom livet. Fokus ligger på läsfrämjande arbete för de mindre barnen, samarbete och samverkan med förskolor och familjecentral i stadsdelen. Brickebackens bibliotek fungerar erbjuder också skolbiblioteksservice enligt avtal till skolor i stadsdelen. Klassbesök, bokpresentationer och möten med elever samt samarbete med skolan är därmed en del av ditt arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta läsfrämjande med barns språkutveckling
• ge information, vägledning och råd till bibliotekets användare och besökare.
• samla, strukturera och förmedla information, kunskap och upplevelser i olika medier.
• granska och värdera källor samt handlägga inköp av böcker och andra medier.
• ha en pedagogisk roll i det läsfrämjande arbetet.
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns.
• bidra till den digitala utvecklingen genom arbete i sociala medier och andra digitala plattformar
• i tjänsten ingår även mediehantering, disktjänstgöring och övriga sedvanliga arbetsuppgifter.
• Regelbunden tjänstgöring på Stadsbiblioteket i Kulturkvarteret ingår, samt viss tjänstgöring på andra enheter kan förekomma
• regelbunden kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Kompetenskrav

• akademisk examen i bibliotek -och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

Vi söker dig som har en förmåga att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och driva dessa vidare till resultat. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du lyssnar och är engagerad i enskilda möten och i små och stora grupper. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du är trygg, stabil och arbetar bra med andra människor där du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete med barn och unga
• erfarenhet av arbete på stadsdelsbibliotek
• goda kunskaper i informationssökning och Book-IT
• kunskaper om sociala medier och digitala verktyg- och informationskanaler
• goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 1 jan 2023 tom 1 dec 2023

Antal tjänster: 1

Arbetstiden: Dag, kväll och helg

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av stadsbiblioteket, 5 stadsdelsbibliotek, 4 landsbygdsbibliotek och 2 bokbilar. Örebro bibliotek är också en del av Kulturkvarteret i Örebro där kulturskola och konsthall också ingår.

Du kan läsa mer om oss på: orebro.se/bibliotek

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 1 november.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Bibliotekarie till Örebro bibliotek

Ansök    Okt 18    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun. Om tjänsten Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. I denna tjänst utgår du ifrån stadsbiblioteket beläget i Kulturkvarteret, Örebro. Kulturkvarteret är en mötesplats med flera olika aktörer som bibliotek, kulturskola, konsthall och konserthus. Dina huvudsakliga uppdrag i den här tjäns... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun.

Om tjänsten

Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. I denna tjänst utgår du ifrån stadsbiblioteket beläget i Kulturkvarteret, Örebro. Kulturkvarteret är en mötesplats med flera olika aktörer som bibliotek, kulturskola, konsthall och konserthus.
Dina huvudsakliga uppdrag i den här tjänsten är inom talboksverksamheten, specialmedia och den uppsökande verksamheten.
Du samordnar och driver den dagliga verksamheten utifrån verksamhetsplan, uppdrag och bemanning. I tjänsten ingår det att hålla i projekt och aktiviteter som t.ex. ha visningar på biblioteket, hålla i och delta i arrangemang. Du kommer också att samarbeta med externa aktörer i olika frågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• bemanna talboksavdelningen och ansvara för inköp av talböcker och annan specialmedia, samt samordna bibliotekets talboksverksamhet
• delta i bibliotekets uppsökande verksamhet som t. ex. Boken Kommer
• vägleda besökare i såväl det fysiska som det digitala biblioteket
• arbeta med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll och förmedla läslust
• nätverka med andra aktörer i närområdet

Kompetenskrav

• examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner likvärdig

Vi söker dig med några års erfarenhet från arbete på bibliotek. Du har starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Du trivs med högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du tycker om att arbeta med människor och är bekväm med att framträda inför grupper. Du har god förmåga att planera och genomföra dina uppdrag enligt den tidsram som finns. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av talboksverksamhet och specialmedia
• erfarenhet av uppsökande arbete 
• erfarenhet av att ta emot grupper på biblioteket och hålla i visningar
• erfarenhet av att leda projekt eller annat förändringsarbete
• goda kunskaper i informationssökning och BOOK-IT
• du är förtrogen med digitala verktyg, tjänster och informationskanaler
• goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• goda kunskaper i något av de nationella minoritetsspråken
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse tom 31 december 2023

Antal tjänster: 1

Arbetstiden: Dag, kväll och helg

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av stadsbiblioteket, 5 stadsdelsbibliotek, 4 landsbygdsbibliotek och 2 bokbilar. Örebro bibliotek är också en del av Kulturkvarteret i Örebro där kulturskola och konsthall också ingår.

Du kan läsa mer om oss på: orebro.se/bibliotek

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 30 november.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Bibliotekarie till Örebro bibliotek

Ansök    Sep 2    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun. Om tjänsten Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. I denna tjänst utgår du ifrån stadsbiblioteket beläget i Kulturkvarteret, Örebro. Kulturkvarteret är en mötesplats med flera olika aktörer som bibliotek, kulturskola, konsthall och konserthus. Dina huvudsakliga uppdrag i den här tjäns... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun.

Om tjänsten

Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. I denna tjänst utgår du ifrån stadsbiblioteket beläget i Kulturkvarteret, Örebro. Kulturkvarteret är en mötesplats med flera olika aktörer som bibliotek, kulturskola, konsthall och konserthus.
Dina huvudsakliga uppdrag i den här tjänsten är inom talboksverksamheten, specialmedia och den uppsökande verksamheten, samt bokbilskörning.
Du samordnar och driver den dagliga verksamheten utifrån verksamhetsplan, uppdrag och bemanning. I tjänsten ingår det att hålla i projekt och aktiviteter som t.ex. ha visningar på biblioteket, hålla i och delta i arrangemang. Du kommer också att samarbeta med externa aktörer i olika frågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• bemanna talboksavdelningen och ansvara för inköp av talböcker och annan specialmedia, samt samordna bibliotekets talboksverksamhet
• delta i bibliotekets uppsökande verksamhet som t. ex. Boken Kommer
• bemanna bibliotekets bokbilar som kör turer till kommunens förskolor samt allmänna turer enligt turlista inom Örebro kommun
• vägleda besökare i såväl det fysiska som det digitala biblioteket
• arbeta med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll och förmedla läslust
• nätverka med andra aktörer i närområdet

Kompetenskrav

• examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner likvärdig
• B-körkort

Vi söker dig med några års erfarenhet från arbete på bibliotek. Du har starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Du trivs med högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du tycker om att arbeta med människor och är bekväm med att framträda inför grupper. Du har god förmåga att planera och genomföra dina uppdrag enligt den tidsram som finns. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av talboksverksamhet och specialmedia
• erfarenhet av mediahantering och inköpsarbete
• erfarenhet av uppsökande arbete och att köra bokbil
• erfarenhet av att ta emot grupper på biblioteket och hålla i visningar
• erfarenhet av att leda projekt eller annat förändringsarbete
• goda kunskaper i informationssökning och BOOK-IT
• du är förtrogen med digitala verktyg, tjänster och informationskanaler
• goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• goda kunskaper i något av de nationella minoritetsspråken

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: from 1 december 2022 tom 31 december 2023

Antal tjänster: 1

Arbetstiden: Dag, kväll och helg

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av stadsbiblioteket, 5 stadsdelsbibliotek, 4 landsbygdsbibliotek och 2 bokbilar. Örebro bibliotek är också en del av Kulturkvarteret i Örebro där kulturskola och konsthall också ingår.

Du kan läsa mer om oss på: orebro.se/bibliotek

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 16 september.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Bibliotekarie till Örebro bibliotek, Vivalla

Ansök    Maj 17    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vill du anta utmaningen att påverka och utveckla framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun. Sök tjänsten som bibliotekarie hos oss! Om tjänsten Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att jobba läsfrämjande, att verka för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning.  I denna tjänst utgår du ifrån ... Visa mer
Vill du anta utmaningen att påverka och utveckla framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun. Sök tjänsten som bibliotekarie hos oss!

Om tjänsten

Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att jobba läsfrämjande, att verka för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning.  I denna tjänst utgår du ifrån ett av våra större stadsdelsbibliotek beläget i stadsdelen Vivalla. Tillsammans med tre kollegor driver du den dagliga verksamheten utifrån verksamhetsplan och uppdrag. Ni ansvarar tillsammans för daglig drift och bemanning av biblioteket. Vivalla bibliotek ingår också i den större organisationen för Kulturkvarteret. Kulturkvarteret är en mötesplats med flera olika aktörer som bibliotek, kulturskola, konsthall och konserthus. I tjänsten ingår det att hålla i projekt och aktiviteter som t.ex. att verka i samarbetsgrupper både i och utanför bibliotekets lokaler. Du kommer också att samarbeta med externa aktörer i olika frågor. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta kontinuerligt med mediebeståndet
• vägleda besökare i såväl det fysiska som det digitala biblioteket
• arbeta med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll och förmedlar läslust
• arbeta läsfrämjande mot unga vuxna och vuxna
• nätverka med andra aktörer i närområdet

Kompetenskrav

• examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner likvärdig

Vi söker dig med några års erfarenhet från arbete på bibliotek. Du är serviceinriktad med intresse för läsfrämjande arbete och mediefrågor. Du trivs med högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du tycker om att arbeta med människor och är bekväm med att framträda inför grupper. Du har god förmåga att planera och genomföra dina uppdrag enligt den tidsram som finns. Vi ser gärna att du kreativt lagd där du tänker i nya banor och är lösningsfokuserad. Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med kollegor och besökare samt skriftlig dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• goda kunskaper inom katalogisering
• stor kunskap och intresse för mediefrågor
• erfarenhet av att samverka med interna och externa aktörer
• språkkunskaper inom andra språk än svenska och engelska
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Arbetstiden: Dag, kväll och helg

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av stadsbiblioteket, 5 stadsdelsbibliotek, 4 landsbygdsbibliotek och 2 bokbilar. Örebro bibliotek är också en del av Kulturkvarteret i Örebro där kulturskola och konsthall också ingår.

Du kan läsa mer om oss på: orebro.se/bibliotek

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

 

Ansökan
Sista ansökningsdag är 31 maj. Urval och intervjuer sker löpande. 

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på barn och unga till Örebro bibliotek

Ansök    Sep 5    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun. Vill du vara med och utveckla bibliotekets läsfrämjande arbete mot barn och unga i Örebro? Sök då tjänsten som bibliotekarie hos oss! Om tjänsten Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. I de... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun. Vill du vara med och utveckla bibliotekets läsfrämjande arbete mot barn och unga i Örebro? Sök då tjänsten som bibliotekarie hos oss!

Om tjänsten

Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. I denna tjänst utgår du ifrån ett av våra större stadsdelsbibliotek beläget i stadsdelen Västhaga. Tillsammans med tre kollegor driver du den dagliga verksamheten utifrån verksamhetsplan och uppdrag. Ni ansvarar tillsammans för daglig drift och bemanning av biblioteket. Haga bibliotek ingår också i den större organisationen för Kulturkvarteret. Kulturkvarteret är en mötesplats med flera olika aktörer som bibliotek, kulturskola, konsthall och konserthus. I tjänsten ingår det att hålla i projekt och aktiviteter som t.ex. att leda barngrupper både i och utanför bibliotekets lokaler. Du kommer också att samarbeta med externa aktörer i olika frågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• vägleda besökare i såväl det fysiska som det digitala biblioteket
• arbeta med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll och förmedla läslust
• arbeta läsfrämjande mot barn och unga
• nätverka med andra aktörer i närområdet

Kompetenskrav

• examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner likvärdig

Vi söker dig med några års erfarenhet från arbete på bibliotek och är intresserad av barn- och ungas kulturyttringar. Du har starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Du trivs med högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du tycker om att arbeta med människor både barn och vuxna samt bekväm med att framträda inför grupper. I rollen ingår det att vara omvärldsorienterad och att utveckla samarbeten med andra bibliotek samt verksamheter. Du har god förmåga att planera och genomföra dina uppdrag enligt den tidsram som finns. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av att leda barngrupper i olika åldrar
• erfarenhet av att leda projekt
• erfarenhet av arbete med barns läs- och språkutveckling
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse tom 1 december 2023

Antal tjänster: 1

Arbetstiden: Dag, kväll och helg

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av stadsbiblioteket, 5 stadsdelsbibliotek, 4 landsbygdsbibliotek och 2 bokbilar. Örebro bibliotek är också en del av Kulturkvarteret i Örebro där kulturskola och konsthall också ingår.

Du kan läsa mer om oss på: orebro.se/bibliotek

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 19 september.

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Bibliotekarie

Välkomna till Alsalamskolan i Örebro! Skolan där vi utifrån våra ledord - Kunskap, Kärlek och Fred, lever som vi lär. Kunskap - På Alsalamskolan vill vi förmedla kunskap så att alla elever får goda förutsättningar att förstå sin omvärld och göra kloka val i livet. För att nå dit strävar vi efter att ha kompetent, motiverad och engagerad personal. Kärlek - På Alsalamskolan vill vi att alla elever ska känna att det finns vuxna och barn som bryr sig om dem oc... Visa mer
Välkomna till Alsalamskolan i Örebro!
Skolan där vi utifrån våra ledord - Kunskap, Kärlek och Fred, lever som vi lär.
Kunskap - På Alsalamskolan vill vi förmedla kunskap så att alla elever får goda förutsättningar att förstå sin omvärld och göra kloka val i livet. För att nå dit strävar vi efter att ha kompetent, motiverad och engagerad personal.
Kärlek - På Alsalamskolan vill vi att alla elever ska känna att det finns vuxna och barn som bryr sig om dem och vill dem väl. Och på samma sätt strävar vi efter att personalen också känner sig sedd, hörd och uppskattad.
Fred - På Alsalamskolan vill vi skapa ansvarsfulla elever som sprider fred och glädje omkring sig och personal som känner sig trygg och både kommer till och går hem från jobbet med ett leende på läpparna.
Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till verksamhetens utveckling. Med relationsbyggandet i fokus vill vi att såväl personal som elever ska uppleva Alsalamskolan som en glädjerik, inspirerande och trivsam arbetsplats.
På skolan arbetar idag ca 320 nyfikna elever och 50 engagerade medarbetare i årskurserna F-9.
Skolan ligger i utkanten av den lugna stadsdelen Rosta i Örebro med närhet till Svartån, fridfulla grönområden och bra kommunikationer.
Alsalamskolan är under ständig utveckling och strävar efter att ligga i framkanten av den digitaliserade undervisningen. Såväl personal som elever är väl bevandrade i digitala plattformar som Google Workspace och SchoolSoft och med SMART-boards i samtliga klassrum ger vi bästa möjliga förutsättningar för en kvalitativ och modern undervisning.
Under de senaste tio år Alsalamskolan har varit bland de bästa 10 skolor i Örebro när det gäller studieresultat och behörigheten till gymnasiet och skolans elever är inte bara prisbelönta utan inkluderar även publicerade novellister.
Tillsammans skapar vi en skola att vara stolta över.
För att trivas hos oss har du stort engagemang för uppdraget och vill arbeta tillsammans med oss för att alla ska lyckas.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en engagerad bibliotekarie till ny byggd Alsalamskolan biblioteket som förutom in och utlåning av litteratur även kan inspirera och locka våra elever till läsande.
Som skolbibliotekarie har du en viktig roll att bidra till skolans måluppfyllelse. Du ansvarar för att tillsammans med pedagogerna utveckla skolan/skolbiblioteket till en plats för läsglädje, kultur och källkritiskt tänkande. Du arbetar aktivt med läsfrämjande insatser i alla årskurser. Du är en inspiratör och resurs i skolans arbete och en viktig pedagog när det gäller informationssökning, källkritik och nätetik utifrån skolans biblioteksplan.
Du är ansvarig för inköp av medier till biblioteket och är behjälplig för elever i behov av kompensatoriska lösningar. Du ingår i lärarnas arbetslag men är själv i din roll, vilket betyder att det är viktigt att du har en förmåga att ta egna initiativ och driva arbetet framåt för att kunna uppnå målen för Alsalamskolans skolbibliotek. Visa mindre

Bibliotekarie till Stadsbiblioteket med fokus på barn och unga

Ansök    Maj 4    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun. Vill du vara med och utveckla bibliotekets läsfrämjande arbete mot barn och unga i Örebro? Sök då tjänsten som bibliotekarie hos oss! Om tjänsten  Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. I de... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun. Vill du vara med och utveckla bibliotekets läsfrämjande arbete mot barn och unga i Örebro? Sök då tjänsten som bibliotekarie hos oss!

Om tjänsten 
Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. I denna tjänst utgår du ifrån Stadsbiblioteket i Kulturkvartert. Kulturkvarteret är en mötesplats med flera olika aktörer som bibliotek, kulturskola, konsthall och konserthus. I tjänsten ingår det att hålla i projekt och aktiviteter som t.ex. att leda barngrupper både i och utanför bibliotekets lokaler. Du kommer också att samarbeta med externa aktörer i olika frågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta läsfrämjande mot barn och unga
• vägleda besökare i såväl det fysiska som det digitala biblioteket
• arbeta med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll och förmedlar läslust
• nätverka mot andra aktörer i närområdet

Kompetenskrav

• examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner likvärdig

Som bibliotekarie har du starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Du trivs med högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du har god pedagogisk förmåga och kan prata inför människor, både barn och vuxna vid exempelvis bokprat och annat. Du är omvärldsorienterad och intresserad av barn- och ungas kulturyttringar. I rollen ingår att utveckla samarbeten med andra bibliotek och verksamheter. Du har god förmåga att planera och genomföra dina uppdrag enligt den tidsram som finns. Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med kollegor och besökare samt skriftlig dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete på bibliotek
• erfarenhet av att leda barngrupper i olika åldrar
• erfarenhet av att leda projekt
• erfarenhet av arbete med barns läs- och språkutveckling
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse - tom ett år

Antal tjänster: 1

Arbetstiden: Dag, kväll och helg

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av stadsbiblioteket, 5 stadsdelsbibliotek, 4 landsbygdsbibliotek och 2 bokbilar. Örebro bibliotek är också en del av Kulturkvarteret i Örebro där kulturskola och konsthall också ingår.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information 
Om du erbjuds anställning är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 16 maj. Urval och intervjuer sker löpande. 

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Bibliotekarie till Haga bibliotek med fokus på barn och unga

Ansök    Maj 4    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun. Vill du vara med och utveckla bibliotekets läsfrämjande arbete mot barn och unga i Örebro? Sök då tjänsten som bibliotekarie hos oss! Om tjänsten  Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. I de... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek och kulturverksamhet i Örebro kommun. Vill du vara med och utveckla bibliotekets läsfrämjande arbete mot barn och unga i Örebro? Sök då tjänsten som bibliotekarie hos oss!

Om tjänsten 
Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. I denna tjänst utgår du ifrån ett av våra större stadsdelsbibliotek beläget i stadsdelen Västhaga. Tillsammans med tre kollegor driver du den dagliga verksamheten utifrån verksamhetsplan och uppdrag. Ni ansvarar tillsammans för daglig drift och bemanning av biblioteket. Haga bibliotek ingår också i den större organisationen för Kulturkvarteret. Kulturkvarteret är en mötesplats med flera olika aktörer som bibliotek, kulturskola, konsthall och konserthus. I tjänsten ingår det att hålla i projekt och aktiviteter som t.ex. att leda barngrupper både i och utanför bibliotekets lokaler. Du kommer också att samarbeta med externa aktörer i olika frågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta läsfrämjande mot barn och unga
• vägleda besökare i såväl det fysiska som det digitala biblioteket
• arbeta med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll och förmedlar läslust
• nätverka mot andra aktörer i närområdet

Kompetenskrav

• examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner likvärdig

Som bibliotekarie har du starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Du trivs med högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du tycker om att arbeta med människor, har en god pedagogisk förmåga och är bekväm med att framträda inför grupper. Du är omvärldsorienterad och intresserad av barn- och ungas kulturyttringar. I rollen ingår att utveckla samarbeten med andra bibliotek och verksamheter. Du har god förmåga att planera och genomföra dina uppdrag enligt den tidsram som finns. Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med kollegor och besökare samt skriftlig dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete på bibliotek
• erfarenhet av att leda barngrupper i olika åldrar
• erfarenhet av att leda projekt
• erfarenhet av arbete med barns läs- och språkutveckling
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Arbetstiden: Dag, kväll och helg

Om arbetsplatsen 
Örebro bibliotek består av stadsbiblioteket, 5 stadsdelsbibliotek, 4 landsbygdsbibliotek och 2 bokbilar. Örebro bibliotek är också en del av Kulturkvarteret i Örebro där kulturskola och konsthall också ingår.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information 
Om du erbjuds anställning är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 16 maj. Urval och intervjuer sker löpande. 

Välkommen med din ansökan!Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning skolbibliotek

Ansök    Okt 11    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vill du ta chansen och utveckla ditt eget bibliotek?  Glanshammars bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek med många besökare och utlån. Samhället är expansivt med nya bostäder och stor inflyttning. Vi söker därför nu en driven bibliotekarie som kan ta ansvar för folkbiblioteksverksamheten samt även skolbiblioteksservicen till Glanshammars f-6 skola.  Om tjänsten Glanshammar är en lantlig tätort som ligger 20 minuters bilfärd från Örebro med ... Visa mer
Vill du ta chansen och utveckla ditt eget bibliotek? 

Glanshammars bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek med många besökare och utlån. Samhället är expansivt med nya bostäder och stor inflyttning. Vi söker därför nu en driven bibliotekarie som kan ta ansvar för folkbiblioteksverksamheten samt även skolbiblioteksservicen till Glanshammars f-6 skola. 

Om tjänsten
Glanshammar är en lantlig tätort som ligger 20 minuters bilfärd från Örebro med goda bussförbindelser. Hos oss uppmuntras du att tänka på nya sätt och bidra till att göra vardagen enklare för örebroarna. Att jobba med biblioteksverksamhet i Örebro innebär att du kan utveckla både kommunen och dig själv. Du gör det i nära samspel med kollegor, politik, medborgare och näringsliv. I nuvarande organisation utgår du ifrån ett integrerat folk- och skolbibliotek på landsbygden. Klassbesök, möten med elever samt samarbete med skolan blir en viktig del i ditt arbete. 

Du utgår från och bemannar Glanshammars bibliotek ensam men ingår i en arbetsgrupp med kollegor som bemannar Örebros övriga landsbygdsbibliotek och stadsdelsbibliotek med skolbiblioteksservice. Du som medarbetare har stora möjligheter att utvecklas och påverka i verksamheten. Du arbetar i nära samarbete med övriga medarbetare både inom Örebro bibliotek och skola för att inspirera barn och unga till att berätta, läsa, fantisera, lära, lyssna och skapa.

I tjänsten ingår även regelbunden tjänstgöring på Stadsbiblioteket torsdagar, fredagar samt var fjärde helg. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• informationstjänstgöring och sedvanliga bibliotekarieuppgifter
• uppsökande arbete med inriktning barn och unga
• pedagogiskt arbete gentemot användare och bibliotekets personal
• omvärldsbevakning
• bemanning av biblioteken och mötet med våra besökare är en stor del av ditt arbete
• litteraturförmedling
• tjänstgöring vid nya Stadsbiblioteket på Kulturkvarteret samt på övriga enheter förekommer
• regelbunden kvälls- och helgtjänstgöring ingår

Kompetenskrav 

• akademisk examen i bibliotek -och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
• goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift

Du har starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Du trivs med högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar prova nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra samt bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du tycker om att arbeta med människor och är bekväm med att framträda inför grupper. Du har intresse av att arbeta med barn och ungdomar och med pedagogiska frågor. Du har även ett stort intresse av och goda kunskaper i barn- och ungdomslitteratur. I rollen ingår att utveckla samarbeten med andra bibliotek och verksamheter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande 

• tidigare erfarenhet från bibliotekarieyrket
• erfarenhet av arbete med barn och unga
• goda kunskaper i informationssökning, biblioteksdatasystem
• erfarenhet av olika tekniska plattformar
• kunskaper om sociala medier och digitala verktyg
• erfarenhet av att leda och delta i projekt
• goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• goda kunskaper i något av de nationiella minoritetsspråken
• B-körkort 

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek samt två bokbilar. 

Läs mer om Örebro bibliotek på vår hemsida: orebro.se/bibliotek

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Om du erbjuds anställning inom verksamhet som innefattar arbete med barn är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 25 oktober.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Ungdomsbibliotekarie till Örebro bibliotek

Ansök    Okt 8    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun.? Om tjänsten Vi söker dig som tillsammans med kollegor vill inspirera och bidra till utvecklingen av verksamheten för Örebro bibliotek.   Du utgår från nya Stadsbiblioteket i Kulturkvarteret i ditt arbete gentemot unga och unga vuxna samt i bokbilsarbetet. I tjänsten ingår att hålla i projekt och aktiviteter både i och utanför bibliotekets egna lokaler.... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun.?

Om tjänsten
Vi söker dig som tillsammans med kollegor vill inspirera och bidra till utvecklingen av verksamheten för Örebro bibliotek.  

Du utgår från nya Stadsbiblioteket i Kulturkvarteret i ditt arbete gentemot unga och unga vuxna samt i bokbilsarbetet. I tjänsten ingår att hålla i projekt och aktiviteter både i och utanför bibliotekets egna lokaler. Du har kännedom och kunskap om barnkonventionen och intresse av att arbeta med ungas delaktighet.

Att arbeta som bibliotekarie innebär att hjälpa besökare med olika frågor och att se till att biblioteksmiljön är tillgänglig, inbjudande och inkluderande. Det innebär också att skapa goda relationer till ungdomar och unga vuxna genom olika samarbeten och olika aktiviteter.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• informationstjänstgöring och sedvanliga bibliotekarieuppgifter
• mötet med våra besökare och bemanningen av biblioteken är en stor del av ditt arbete
• uppsökande arbete med inriktning ungdomar och unga vuxna
• köra bokbilsturer
• pedagogiskt arbete gentemot användare och bibliotekets personal
• omvärldsbevakning
• litteraturförmedling
• regelbunden kvälls- och helgtjänstgöring ingår 

Kompetenskrav 

• akademisk examen i bibliotek -och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
• goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift
• B-körkort

Vi söker dig med några års erfarenhet från arbete inom bibliotek. Du har starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Du har också ett intresse för ungdomars kultur- och läsvanor. Du trivs med högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande 

• erfarenhet av pedagogisk arbete med ungdomar och unga vuxna
• erfarenhet av att leda projekt
• erfarenhet av tjänstedesign
• goda kunskaper i informationssökning och Book-IT
• goda kunskaper om sociala medier och digitala verktyg- och informationskanaler
• goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• goda kunskaper i något av de nationella minoritetsspråken inklusive teckenspråk  

Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek samt två bokbilar. 

Läs mer om Örebro bibliotek på vår hemsida: orebro.se/bibliotek

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Om du erbjuds anställning inom verksamhet som innefattar arbete med barn är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 25 oktober.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Bibliotekarie till Örebro bibliotek

Ansök    Sep 28    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun. Om tjänsten  Örebro är en attraktiv plats för företag och medborgare. Stadskärnan, närheten till naturen, spännande kultur- och fritidsutbud gör att många vill flytta hit och stannar kvar. Det skapar möjligheter men ställer också krav på oss. Är du rätt person att anta utmaningen?  I nuvarande organisation utgår du ifrån Stadsbiblioteket bibliotek, som ... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun.

Om tjänsten 
Örebro är en attraktiv plats för företag och medborgare. Stadskärnan, närheten till naturen, spännande kultur- och fritidsutbud gör att många vill flytta hit och stannar kvar. Det skapar möjligheter men ställer också krav på oss. Är du rätt person att anta utmaningen? 

I nuvarande organisation utgår du ifrån Stadsbiblioteket bibliotek, som ligger i Kulturkvarteret. Kulturkvarteret är en mötesplats med flera olika aktörer som bibliotek, kulturskola, konsthall och konserthus. 

Att arbeta som bibliotekarie innebär att hjälpa besökare med olika frågor och att se till att biblioteksmiljön är tillgänglig, inbjudande och inkluderande. Det ingår att hålla i projekt och aktiviteter både i och utanför bibliotekets lokaler.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• informationstjänstgöring och sedvanliga bibliotekarieuppgifter
• mötet med våra besökare och bemanningen av biblioteken är en stor del av ditt arbete
• arbete med E-media
• digitalt läsfrämjande och kommunikation i digitala kanaler
• pedagogiskt arbete med media och informationskompetens gentemot användare och bibliotekets personal
• omvärldsbevakning
• litteraturförmedling
• regelbunden kvälls- och helgtjänstgöring ingår

Kompetenskrav

• examen inom biblioteks och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet och utveckling av digitala tjänster
• erfarenhet och kompetens av arbete med E-media
• erfarenhet av digitalt läsfrämjande och kommunikation i digitala kanaler
• du är förtrogen med digitala verktyg, tjänster och informationskanaler
• erfarenhet av att leda projekt eller liknande förändringsarbete
• erfarenhet av katalogarbete och fjärrlån
• goda kunskaper i informationssökning och Book-IT
• goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• goda kunskaper i något av de nationella minoritetsspråken
• erfarenhet av arbete med Tjänstedesign
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek och två bokbilar. https://www.bibliotek.orebro.se 

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 12 oktober.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Bibliotekarie till Örebro bibliotek

Ansök    Sep 28    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun. Om tjänsten Örebro är en attraktiv plats för företag och medborgare. Stadskärnan, närheten till naturen, spännande kultur- och fritidsutbud gör att många vill flytta hit och stannar kvar. Det skapar möjligheter men ställer också krav på oss. Är du rätt person att anta utmaningen? I nuvarande organisation utgår du ifrån Stadsbiblioteket bibliotek, som lig... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun.

Om tjänsten
Örebro är en attraktiv plats för företag och medborgare. Stadskärnan, närheten till naturen, spännande kultur- och fritidsutbud gör att många vill flytta hit och stannar kvar. Det skapar möjligheter men ställer också krav på oss. Är du rätt person att anta utmaningen?
I nuvarande organisation utgår du ifrån Stadsbiblioteket bibliotek, som ligger i Kulturkvarteret. Kulturkvarteret är en mötesplats med flera olika aktörer som bibliotek, kulturskola, konsthall och konserthus.
Att arbeta som bibliotekarie innebär att hjälpa besökare med olika frågor och att se till att biblioteksmiljön är tillgänglig, inbjudande och inkluderande. Det ingår att hålla i projekt och aktiviteter både i och utanför bibliotekets lokaler.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• informationstjänstgöring och sedvanliga bibliotekarieuppgifter
• möten med våra besökare och bemanning av biblioteken är en stor del av ditt arbete
• läsfrämjande arbete med inriktning unga och vuxna
• pedagogiskt arbete med media och informationskompetens gentemot användare och bibliotekets personal
• omvärldsbevakning
• litteraturförmedling
• regelbunden kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Kompetenskrav

• examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Du är en person som tycker om och har förmåga att möta människor och arbeta utifrån deras förutsättningar. Du är en problemlösare som tar ansvar, självständig, initiativtagande utifrån dina ansvarsområden och är duktig på att vara flexibel när det behövs.
Din kreativitet och förmåga till samarbete och att tänka utanför boxen är en av dina starkaste sidor. Du är förtrogen med digitala verktyg och tjänster. Du har förmåga att leda, vara analytisk och pedagogisk. Du är lugn, stabil och kontrollerad och du agerar professionellt i stressade och svåra situationer. Du bidrar till att skapa en god arbetsmiljö.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av mångspråk och specialmedia
• erfarenhet av läsfrämjande arbete
• erfarenhet av mediahantering och inköpsarbete
• erfarenhet av att ta emot visningar och grupper i biblioteket
• erfarenhet av att leda projekt eller liknande förändringsarbete
• goda kunskaper i informationssökning och Book-IT.
• du är förtrogen med digitala verktyg, tjänster och informationskanaler
• goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• goda kunskaper i något av de nationella minoritetsspråken
• erfarenhet av arbete med Tjänstedesign
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek och två bokbilar. Du kan läsa mer om vår verksamhet på: orebro.se/bibliotek

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 12 oktober.

Välkommen med din ansökan!


Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter Visa mindre

Bibliotekarie till Örebro bibliotek

Ansök    Aug 30    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun.? Vill du vara med och utveckla bibliotekets läsfrämjande arbete mot barn och unga i Örebro? Sök då tjänsten som bibliotekarie hos oss! Om tjänsten  Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. V... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun.?

Vill du vara med och utveckla bibliotekets läsfrämjande arbete mot barn och unga i Örebro? Sök då tjänsten som bibliotekarie hos oss!

Om tjänsten 
Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Våra bibliotek är också mötesplatser för kulturella upplevelser.

I denna tjänst utgår du från ett av våra större stadsdelsbibliotek beläget i stadsdelen Vivalla. Du kommer att arbeta i en grupp med tre kollegor där ni tillsammans ansvarar för dagliga driften och bemanningen av biblioteket. Din helgtjänstgöring gör du på Stadsbiblioteket beläget centralt i Kulturkvarteret, Örebro stad. Du kommer att vara bibliotekets representant i ett gemensamt projekt mellan lokala aktörer där vi arbetar med barns språkutveckling och även att arbeta med andra delar av bibliotekets läsfrämjande insatser för barn och unga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• du arbetar läsfrämjande mot barn och unga
• du vägleder besökare i såväl det fysiska som det digitala biblioteket
• du arbetar med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll och förmedlar läslust.
• du nätverkar mot andra aktörer i närområdet
• helg och kvällstjänstgöring ingår

Kompetenskrav

• examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner likvärdig

Vi söker dig med några års erfarenhet från arbete på bibliotek. Du har starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Du trivs med högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du tycker om att arbeta med människor och är bekväm med att framträda inför grupper. I rollen ingår att utveckla samarbeten med andra bibliotek och verksamheter. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• du har god pedagogisk förmåga och kan prata inför människor, både barn och vuxna vid exempelvis bokprat och annat
• du är omvärldsorienterad och intresserad av barn- och ungas kulturyttringar
• du har erfarenhet av att leda projekt
• du har erfarenhet av arbete med barns läs- och språkutveckling
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen 
Örebro bibliotek består av stadsbiblioteket, 8 stadsdelsbibliotek, 4 landsbygdsbibliotek och 2 bokbilar. Örebro bibliotek är också en del av Kulturkvarteret i Örebro där kulturskola och konsthall också ingår.

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 13 september.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bibliotekarie

Välkomna till Alsalamskolan i Örebro! Skolan där vi utifrån våra ledord - Kunskap, Kärlek och Fred, lever som vi lär. Kunskap - På Alsalamskolan vill vi förmedla kunskap så att alla elever får goda förutsättningar att förstå sin omvärld och göra kloka val i livet. För att nå dit strävar vi efter att ha kompetent, motiverad och engagerad personal. Kärlek - På Alsalamskolan vill vi att alla elever ska känna att det finns vuxna och barn som bryr sig om dem oc... Visa mer
Välkomna till Alsalamskolan i Örebro!
Skolan där vi utifrån våra ledord - Kunskap, Kärlek och Fred, lever som vi lär.
Kunskap - På Alsalamskolan vill vi förmedla kunskap så att alla elever får goda förutsättningar att förstå sin omvärld och göra kloka val i livet. För att nå dit strävar vi efter att ha kompetent, motiverad och engagerad personal.
Kärlek - På Alsalamskolan vill vi att alla elever ska känna att det finns vuxna och barn som bryr sig om dem och vill dem väl. Och på samma sätt strävar vi efter att personalen också känner sig sedd, hörd och uppskattad.
Fred - På Alsalamskolan vill vi skapa ansvarsfulla elever som sprider fred och glädje omkring sig och personal som känner sig trygg och både kommer till och går hem från jobbet med ett leende på läpparna.
Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till verksamhetens utveckling. Med relationsbyggandet i fokus vill vi att såväl personal som elever ska uppleva Alsalamskolan som en glädjerik, inspirerande och trivsam arbetsplats.
På skolan arbetar idag ca 320 nyfikna elever och 50 engagerade medarbetare i årskurserna F-9.
Skolan ligger i utkanten av den lugna stadsdelen Rosta i Örebro med närhet till Svartån, fridfulla grönområden och bra kommunikationer.
Alsalamskolan är under ständig utveckling och strävar efter att ligga i framkanten av den digitaliserade undervisningen. Såväl personal som elever är väl bevandrade i digitala plattformar som Google Workspace och SchoolSoft och med SMART-boards i samtliga klassrum ger vi bästa möjliga förutsättningar för en kvalitativ och modern undervisning.
Under de senaste tio år Alsalamskolan har varit bland de bästa 10 skolor i Örebro när det gäller studieresultat och behörigheten till gymnasiet och skolans elever är inte bara prisbelönta utan inkluderar även publicerade novellister.
Tillsammans skapar vi en skola att vara stolta över.
För att trivas hos oss har du stort engagemang för uppdraget och vill arbeta tillsammans med oss för att alla ska lyckas.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en engagerad bibliotekarie till ny byggd Alsalamskolan biblioteket som förutom in och utlåning av litteratur även kan inspirera och locka våra elever till läsande.
Som skolbibliotekarie har du en viktig roll att bidra till skolans måluppfyllelse. Du ansvarar för att tillsammans med pedagogerna utveckla skolan/skolbiblioteket till en plats för läsglädje, kultur och källkritiskt tänkande. Du arbetar aktivt med läsfrämjande insatser i alla årskurser. Du är en inspiratör och resurs i skolans arbete och en viktig pedagog när det gäller informationssökning, källkritik och nätetik utifrån skolans biblioteksplan.
Du är ansvarig för inköp av medier till biblioteket och är behjälplig för elever i behov av kompensatoriska lösningar. Du ingår i lärarnas arbetslag men är själv i din roll, vilket betyder att det är viktigt att du har en förmåga att ta egna initiativ och driva arbetet framåt för att kunna uppnå målen för Alsalamskolans skolbibliotek. Visa mindre

Barn- och ungdomsbibliotekarie, Örebro stadsbibliotek

Ansök    Aug 6    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun. Vi söker nu två bibliotekarier för ett längre och ett kortare vikariat till Örebro stadsbibliotek.  Om tjänsten Vi söker dig som tillsammans med kollegor vill inspirera och bidra till utvecklingen av verksamheten för Örebro bibliotek. Övergripande ligger uppdragen att öka läslusten och den digitala delaktigheten, stärka litteraturen och det demokratiska ... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun. Vi söker nu två bibliotekarier för ett längre och ett kortare vikariat till Örebro stadsbibliotek. 

Om tjänsten
Vi söker dig som tillsammans med kollegor vill inspirera och bidra till utvecklingen av verksamheten för Örebro bibliotek. Övergripande ligger uppdragen att öka läslusten och den digitala delaktigheten, stärka litteraturen och det demokratiska samhället. Du har starkt intresse för biblioteks- och kulturfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Du får gärna ha goda litteraturkunskaper, kunskaper om informationsteknologi, digitalisering och databashantering.  Du har kunskap och intresse av att arbeta med barns delaktighet utifrån barnkonventionen.

I rollen som barnbibliotekarie innebär att arbeta för att alla barn och unga ska få läslust, tillgång till ett varierat utbud av böcker i olika form, på olika språk, inspiration samt möjlighet till sammanhang, förståelse och samtal om det lästa. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av biblioteksarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• informationstjänstgöring och sedvanliga bibliotekarieuppgifter
• pedagogiskt arbete gentemot användare och bibliotekets personal
• bemanning av biblioteken och mötet med våra besökare är en stor del av ditt arbete.
• litteraturförmedling 
• tjänstgöring vid flera enheter kan förekomma.
• regelbunden kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Kompetenskrav

• akademisk examen i bibliotek -och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

Vi söker dig som har en förmåga att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och driva dessa vidare till resultat. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du lyssnar och är engagerad i enskilda möten och i små och stora grupper. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du är trygg, stabil och arbetar bra med andra människor där du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Det är också viktigt att du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, då tjänsten ibland kräver att du behöver kommunicera på andra språk.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete med barn och unga
• goda kunskaper i informationssökning och Book-IT
• kunskaper om sociala medier och digitala verktyg- och informationskanaler
• goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• goda kunskaper i något av de nationella minoritetsspråken
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 50-100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Vikariaten är olika långa, ett sträcker sig t.om. 31 augusti 2022 och det andra t.o.m. 1 februari 2022

Antal tjänster: 2

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek samt två bokbilar.

Läs mer om Örebro bibliotek på vår hemsida: bibliotek.orebro.se/

Övrig information
Registerutdrag, utdrag ur belastningsregistret krävs.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 18 augusti.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bibliotekarie till Örebro bibliotek

Ansök    Apr 30    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och göra vardagen enklare för Örebroarna? Nu söker vi en bibliotekarie till Glanshammars bibliotek som är ett av fyra landsbygdsbibliotek inom organisationen Örebro bibliotek! Om tjänsten Glanshammars bibliotek är ett kombinerat folk- och skolbibliotek. Det innebär att du i denna tjänst kommer arbeta med både skolan och allmänheten. Klassbesök, möten med elever samt samarbete med skolan blir en viktig del i ditt arbete. Du ingår i olika a... Visa mer
Vill du vara med och göra vardagen enklare för Örebroarna? Nu söker vi en bibliotekarie till Glanshammars bibliotek som är ett av fyra landsbygdsbibliotek inom organisationen Örebro bibliotek!

Om tjänsten
Glanshammars bibliotek är ett kombinerat folk- och skolbibliotek. Det innebär att du i denna tjänst kommer arbeta med både skolan och allmänheten. Klassbesök, möten med elever samt samarbete med skolan blir en viktig del i ditt arbete. Du ingår i olika arbetsgrupper och projekt som arbetar med  läsfrämjande aktiviteter, barns språkutveckling, arrangemang och digital folkbildning. 

Hos oss uppmuntras du att tänka på nya sätt och bidra till att göra vardagen enklare för örebroarna. Att jobba med biblioteksverksamhet i Örebro innebär att du kan utveckla både kommunen och dig själv. Du gör det i nära samspel med kollegor, politik, medborgare och näringsliv.  Glanshammars bibliotek är öppet måndag till onsdag vilket innebär att du övriga dagar ingår i bemanningen på främst stadsbiblioteket.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• informationstjänstgöring och sedvanliga bibliotekarieuppgifter
• uppsökande arbete med inriktning barn och unga
• pedagogiskt arbete gentemot användare och bibliotekets personal
• omvärldsbevakning
• bemanning av biblioteken och mötet med våra besökare är en stor del av ditt arbete
• litteraturförmedling
• tjänstgöring vid nya Stadsbiblioteket på Kulturkvarteret samt på övriga enheter förekommer
• regelbunden kvälls- och helgtjänstgöring ingår

Kompetenskrav

• akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan akademisk examen som vi bedömer likvärdig

Du har starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Du trivs med högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar prova nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra samt bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du tycker om att arbeta med människor och är bekväm med att framträda inför grupper. Du har intresse av att arbeta med barn och ungdomar och med pedagogiska frågor. Du har även ett stort intresse av och goda kunskaper i barn- och ungdomslitteratur. I rollen ingår att utveckla samarbeten med andra bibliotek och verksamheter. Vidare behärskar du det svenska och engelska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med besökare och övrig personal, samt skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• tidigare erfarenhet från bibliotekarieyrket
• erfarenhet av arbete med barn och unga
• goda kunskaper i informationssökning, biblioteksdatasystem
• erfarenhet av olika tekniska plattformar
• kunskaper om sociala medier och digitala verktyg
• erfarenhet av att leda och delta i projekt
• goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• goda kunskaper i något av de nationella minoritetsspråken
• B-körkort

 

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 1 augusti eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek samt två bokbilar. Den här tjänsten är placerad på Glanshammars bibliotek som ligger strax utanför Örebro.

Läs mer om Örebro bibliotek på: orebro.se/bibliotek

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 16 maj.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

MIK-pedagog till Örebro bibliotek

Ansök    Apr 9    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun. Om tjänsten  Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser och kulturella upplevelser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Är du en engagerad och kompetent MIK-medie och informationskunnig pedagog som är intresserad av att öka kompet... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun.

Om tjänsten 
Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser och kulturella upplevelser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Är du en engagerad och kompetent MIK-medie och informationskunnig pedagog som är intresserad av att öka kompetensen hos allmänheten? Då kan du vara den vi söker!

Örebro bibliotek erbjuder ett flexibelt arbete där fokus på tjänsten är medie-och informationskunnighet, omvärldsbevakning och omsättning av tekniktrender in i vår verksamhet. Digital delaktighet är en demokratifråga och en viktig aspekt av bibliotekens arbete för allas lika tillgång till information och kultur. I detta uppdrag ska du jobba med att öka kunskapen om hur informationsteknik kan användas för kunskapsinhämtning, lärande och delaktighet i kulturlivet, säkerställa tillgång till internet, information och källkritik och därigenom tillse att invånare och besökare är digitalt delaktiga. Biblioteket är en neutral och kostnadsfri samhällsfunktion dit många kommer för att få hjälp och stöd med detta, varför uppdraget också innebär att du ska stärka den digitala kompetensen hos både biblioteksbesökare och medarbetare. Du hittar samarbetsvägar både inom bibliotekets organisation, kommunens förvaltningar och andra samarbetspartners. Detta är en ny roll hos oss och du erbjuds därför möjligheten att själv vara med och påverka hur arbetet med MIK kommer se ut framåt.

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• stärka upp den digitala kompetensen hos både besökare och medarbetare
• ingå i nätverk, såväl interna som externa, i syfte att utveckla verksamhetens digitaliseringsarbete
• pedagogiskt arbete med media och informationskompetens gentemot användare och bibliotekspersonal
• möta besökare i informationsdisken

Kompetenskrav

• akademisk examen om minst 180 hp, gärna inom pedagogik, bibliotek- och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
• kompetens inom medie- och informationskunnighet

Som person är du pedagogisk, har förmåga att möta människor och arbeta utifrån deras förutsättningar. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett lyhört sätt. Du är en problemlösare som tar ansvar, är initiativtagande och mål- och resultatinriktad. Din kreativitet och att tänka utanför boxen är en av dina starkaste sidor. Du är förtrogen med digitala verktyg och tjänster samt har förmåga att leda workshops eller liknande. Vidare är du lugn och stabil och har ett flexibelt förhållningssätt när det behövs. Du har en god kommunikativ förmåga i såväl tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av pedagogiskt arbete
• erfarenhet av biblioteksarbete
• goda kunskaper i informationssökning och biblioteksdatasystem
• kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen 
Biblioteket består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek samt två bokbilar.

Läs mer om Örebro bibliotek på vår hemsida: orebro.se/bibliotek

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Om du erbjuds anställning inom verksamhet som innefattar arbete med barn är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 22 april.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bibliotekarie till Örebro universitetsbibliotek

Ansök    Feb 8    Örebro Universitet    Bibliotekarie
Vi söker en bibliotekarie med huvudsaklig inriktning mot forskarstöd till enheten för Medier och vetenskaplig publicering för en tillsvidareanställning. Bakgrund Örebro universitet är ett bredduniversitet med till största delen campusförlagda utbildningar. Universitetsbiblioteket ansvarar för lärosätets och delar av Region Örebro läns informationsförsörjning. Biblioteket har verksamhet på universitetets tre campus. Den här tjänsten kommer i huvudsak vara ... Visa mer
Vi söker en bibliotekarie med huvudsaklig inriktning mot forskarstöd till enheten för Medier och vetenskaplig publicering för en tillsvidareanställning.

Bakgrund
Örebro universitet är ett bredduniversitet med till största delen campusförlagda utbildningar. Universitetsbiblioteket ansvarar för lärosätets och delar av Region Örebro läns informationsförsörjning. Biblioteket har verksamhet på universitetets tre campus. Den här tjänsten kommer i huvudsak vara placerad på lärosätets största campus, Campus Örebro. Bibliotekets verksamhet utgår från universitets vision, att vara ”ett framstående universitet för en kunskapsbaserad samhällsutveckling”. Vi strävar efter att arbeta nära våra användare, med fokus på att öka stödet till lärosätets växande forskning.

Arbetsuppgifter
Vi söker en medarbetare som i första hand kommer vara en del av den arbetsgrupp på biblioteket som arbetar med stöd till lärosätets forskare kring publiceringsfrågor och öppen vetenskap. Du kommer bl.a. arbeta i publikationsdatabasen DiVA (Digitala Vetenskapliga Arkivet) samt med administration kring bibliotekets OA-avtal och lärosätets OA-fond. Det kan beroende på din bakgrund även bli aktuellt med andra arbetsuppgifter.

Som medarbetare vid biblioteket deltar du i den dagliga verksamheten, till exempel tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk och bemanning av bibliotekets chattjänst.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap. Du ska ha god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på forskningsbibliotek och har erfarenhet av/intresse för forskning och vetenskaplig kommunikation. ­­

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt visad god samarbetsförmåga.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Information
Anställningen är 100 % tillsvidare. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Camilla Göthberg, 019 30 30 19, [email protected]

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:


• Ett personligt brev med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
• CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
• Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2021-03-01. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Visa mindre

Bibliotekarie till Brickebackens bibliotek

Ansök    Mar 1    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker en barn- och ungdomsbibliotekarie till ett av våra stadsdelsbibliotek med fokus på läsfrämjande arbete. Hos oss uppmuntras du att tänka på nya sätt och bidra till att göra vardagen enklare för örebroarna. Att jobba med biblioteksverksamhet i Örebro innebär att du kan utveckla både kommunen och dig själv. Du gör det i nära samspel med kollegor, politik, medborgare och näringsliv. I nuvarande organisation utgår vikariatet från ett stadsdelsbibliote... Visa mer
Vi söker en barn- och ungdomsbibliotekarie till ett av våra stadsdelsbibliotek med fokus på läsfrämjande arbete.

Hos oss uppmuntras du att tänka på nya sätt och bidra till att göra vardagen enklare för örebroarna. Att jobba med biblioteksverksamhet i Örebro innebär att du kan utveckla både kommunen och dig själv. Du gör det i nära samspel med kollegor, politik, medborgare och näringsliv. I nuvarande organisation utgår vikariatet från ett stadsdelsbibliotek med skolbiblioteksservice.

Om tjänsten
Denna tjänst är ett vikariat på Brickebackens bibliotek. Tillsammans med en kollega och i samverkan med andra kommunala och externa verksamheter planerar, genomför, utvecklar och driver du vår verksamhet för unga. Din roll som barn- och ungdomsbibliotekarie innebär att arbeta långsiktigt för att alla barn och unga ska få läslust, tillgång till ett varierat utbud av böcker i olika format på olika språk, inspiration samt möjlighet till sammanhang, förståelse och samtal om det lästa. Det långsiktiga målet är att barnet ser sig själv som en läsande person, med tilltro till sin egen förmåga och en lust till läsning som följer med genom livet. Fokus ligger på läsfrämjande arbete för de yngre barnen, samarbete och samverkan med förskolor och familjecentral i stadsdelen. Brickebackens bibliotek fungerar erbjuder också skolbiblioteksservice enligt avtal till skolor i stadsdelen. Klassbesök, möten med elever samt samarbete med skolan är därmed en del av ditt arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• arbeta läsfrämjande med barns språkutveckling
• ge information, vägledning och råd till bibliotekets användare och besökare.
• samla, strukturera och förmedla information, kunskap och upplevelser i olika medier.
• granska och värdera källor samt handlägga inköp av böcker och andra medier.
• ha en pedagogisk roll i det läsfrämjande arbetet.
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns.
• bidra till den digitala utvecklingen genom arbete i sociala medier och andra digitala plattformar
• i tjänsten ingår även mediehantering, disktjänstgöring och övriga sedvanliga arbetsuppgifter.
• tjänstgöring vid det nya Stadsbiblioteket i Kulturkvarteret samt på andra enheter kan förekomma.
• regelbunden kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Kompetenskrav

• examen i bibliotek -och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

Vi söker dig som har en förmåga att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och driva dessa vidare till resultat. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du lyssnar och är engagerad i enskilda möten och i små och stora grupper. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du är trygg, stabil och arbetar bra med andra människor där du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete med barn och unga
• erfarenhet av arbete på stadsdelsbibliotek
• goda kunskaper i informationssökning och Book-IT
• kunskaper om sociala medier och digitala verktyg- och informationskanaler
• goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: from 2021-04-01 eller enligt överenskommelse tom 2022-03-31

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek samt två bokbilar. Denna tjänst kommer att vara placerad på stadsdelsbiblioteket i Brickebackens centrum i sydöstra Örebro.

Läs mer om Örebro bibliotek på vår hemsida: orebro.se/bibliotek

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom verksamhet som innefattar arbete med barn är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 14 mars.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

MIK-pedagog till Örebro bibliotek

Ansök    Feb 2    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun.? Om tjänsten  Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser och kulturella upplevelser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Är du en engagerad och kompetent MIK-medie och informationskunnig pedagog som är intresserad av att öka kompe... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun.?

Om tjänsten 
Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser och kulturella upplevelser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Är du en engagerad och kompetent MIK-medie och informationskunnig pedagog som är intresserad av att öka kompetensen hos allmänheten? Då kan du vara den vi söker!

Örebro bibliotek erbjuder ett flexibelt arbete där fokus på tjänsten är medie-och informationskunnighet, omvärldsbevakning och omsättning av tekniktrender in i vår verksamhet. Digital delaktighet är en demokratifråga och en viktig aspekt av bibliotekens arbete för allas lika tillgång till information och kultur. I detta uppdrag ska du jobba med att öka kunskapen om hur informationsteknik kan användas för kunskapsinhämtning, lärande och delaktighet i kulturlivet, säkerställa tillgång till internet, information och källkritik och därigenom tillse att invånare och besökare är digitalt delaktiga. Biblioteket är en neutral och kostnadsfri samhällsfunktion dit många kommer för att få hjälp och stöd med detta, varför uppdraget också innebär att du ska stärka den digitala kompetensen hos både biblioteksbesökare och medarbetare. Du hittar samarbetsvägar både inom bibliotekets organisation, kommunens förvaltningar och andra samarbetspartners.

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• stärka upp den digitala kompetensen hos både besökare och medarbetare
• ansvara för de system som finns vid Örebro biblioteksorganisation
• samordna statistik i bibliotekssystemet
• ingå i nätverk, såväl interna som externa, i syfte att utveckla verksamhetens digitaliseringsarbete
• pedagogiskt arbete med media och informationskompetens gentemot användare och bibliotekspersonal
• utveckling och kontakt med systemleverantörer
• möta besökare i informationsdisken

Kompetenskrav

• akademisk examen om minst 180 hp, gärna inom pedagogik, bibliotek- och informationsvetenskap, teknik eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
• kompetens inom medie- och informationskunnighet

Som person är du pedagogisk, har förmåga att möta människor och arbeta utifrån deras förutsättningar. Du är en problemlösare som tar ansvar, är analytisk, initiativtagande och flexibel när det behövs. Din kreativitet och att tänka utanför boxen är en av dina starkaste sidor. Du är förtrogen med digitala verktyg och tjänster samt har förmåga att leda workshops eller liknande. Vidare är du lugn och stabil och agerar professionellt i stressade situationer. Du har en god kommunikativ förmåga i såväl tal och skrift. Du är mål- och resultatorienterad och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Övrigt meriterande

• erfarenhet av systemansvar och god förståelse för kopplingarna mellan teknik/bibliotekssystem och verksamhet
• erfarenhet av biblioteksarbete
• goda kunskaper i informationssökning och biblioteksdatasystem
• kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen 
Biblioteket består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek samt två bokbilar. 

Läs mer om Örebro bibliotek på vår hemsida: orebro.se/bibliotek

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Om du erbjuds anställning inom verksamhet som innefattar arbete med barn är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan
Sista ansökningsdag 16 februari.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bibliotekarie till Patientbiblioteket och Stadsbiblioteket

Ansök    Nov 27    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med i de fina mötena med patienter, anhöriga och personal som utgör grunden för vårt arbete? Nu söker vi en bibliotekarie till Patientbiblioteket 50 % och Stadsbiblioteket 50 %. Genom att stimulera det friska hos varje patient och erbjuda möjlighet att låta tankarna få paus från den egna sjukdomssituationen så främjar vi patientens tillfrisknande och välmående. Genom att förmedla böcker, musik, konst, film och annan media kan vi underlätta vår... Visa mer
Vill du vara med i de fina mötena med patienter, anhöriga och personal som utgör grunden för vårt arbete? Nu söker vi en bibliotekarie till Patientbiblioteket 50 % och Stadsbiblioteket 50 %. Genom att stimulera det friska hos varje patient och erbjuda möjlighet att låta tankarna få paus från den egna sjukdomssituationen så främjar vi patientens tillfrisknande och välmående. Genom att förmedla böcker, musik, konst, film och annan media kan vi underlätta vårdsituationen både för patienter och anhöriga samt erbjuda en stimulerande miljö för avkoppling och rekreation i bibliotekets lokaler.

Om tjänsten
Patientbiblioteket på Universitetssjukhuset i Örebro och Stadsbiblioteket söker ny medarbetare. Patientbibliotekets främsta målgrupper är patienter, anhöriga, närstående och personal inom landstinget. På Patientbiblioteket kommer du att ingå i ett arbetslag med tre bibliotekarier och en assistent. Övrig 50% blir förlagd på Stadsbibliotek. Patientbiblioteket finansieras av Universitetssjukhuset, men organisationsmässigt tillhör Patientbibliotekets personal Örebro bibliotek. På Stadsbiblioteket ingår utöver sedvanliga bibliotekariearbetsuppgifter att arbeta bland annat med bibliotekets talboksverksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• informationstjänstgöring och sedvanliga bibliotekarieuppgifter
• litteraturförmedling
• mötet med våra besökare och bemanningen av biblioteken är en stor del av ditt arbete
• bok- och konstvagnsronder till de olika vårdavdelningarna
• arbete inom talboksverksamhet
• litteraturförmedling
• omvärldsbevakning 

Kompetenskrav

• akademisk examen i biblioteks-och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
• erfarenhet av arbete inom vård och omsorg
• erfarenhet av talboksverksamhet
• goda kunskaper i engelska både i tal och i skrift

Du bör ha ett starkt intresse för människor, kultur och bibliotek och som person vara engagerad, serviceinriktad och idérik. Du är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya arbetssätt. Du är lugn, stabil och kontrollerad och du agerar professionellt i stressade och svåra situationer. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Det är särskilt viktigt att du som ska arbeta hos oss har god social kompetens och är beredd på att möta människor i kris.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• goda kunskaper i informationssökning
• erfarenhet av biblioterapiverksamhet
• erfarenhet av olika tekniska plattformar och digitala verktyg
• erfarenhet av arbete med talböcker och Legimus
• erfarenhet av att leda och delta i projekt
• vana vid att tala inför grupp
• goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek och två bokbilar.
Till sommaren 2021 kommer vi att flytta till det helt nybyggda kulturkvarteret som väntas vara inflyttningsklart vid årsskiftet 20/21.
Läs mer om kulturkvarteret här: www.orebro.se/kulturkvarteret

 Här hittar du information om Patientbiblioteket: regionorebrolan.se/patientbiblioteket

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 4 december.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bibliotekarie till Örebro bibliotek

Ansök    Jan 18    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun. Om tjänsten Örebro är en attraktiv plats för företag och medborgare. Stadskärnan, närheten till naturen, spännande kultur- och fritidsutbud gör att många vill flytta hit och stannar kvar. Det skapar möjligheter men ställer också krav på oss. Är du rätt person att anta utmaningen? I nuvarande organisation utgår du ifrån Haga bibliotek, ett av våra stadsd... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun.

Om tjänsten
Örebro är en attraktiv plats för företag och medborgare. Stadskärnan, närheten till naturen, spännande kultur- och fritidsutbud gör att många vill flytta hit och stannar kvar. Det skapar möjligheter men ställer också krav på oss. Är du rätt person att anta utmaningen?

I nuvarande organisation utgår du ifrån Haga bibliotek, ett av våra stadsdelsbibliotek beläget i Västra delen av Örebro som också ingår i den större organisationen för Kulturkvarteret. Kulturkvarteret är en mötesplats med flera olika aktörer som bibliotek, kulturskola, konsthall och konserthus.
Att arbeta som bibliotekarie innebär att hjälpa besökare med olika frågor och att se till att biblioteksmiljön är tillgänglig, inbjudande och inkluderande. Det ingår att hålla i projekt och aktiviteter både i och utanför bibliotekets lokaler.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• informationstjänstgöring och sedvanliga bibliotekarieuppgifter
• mötet med våra besökare och bemanningen av biblioteken är en stor del av ditt arbete
• läsfrämjande arbete med inriktning unga och vuxna
• pedagogiskt arbete med media och informationskompetens gentemot användare och bibliotekets personal
• omvärldsbevakning
• litteraturförmedling
• regelbunden kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Kompetenskrav

• examen inom biblioteks och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Du är en person som tycker om och har förmåga att möta människor och arbeta utifrån deras förutsättningar. Du är en problemlösare som tar ansvar, självständig, initiativtagande utifrån dina ansvarsområden och är duktig på att vara flexibel när det behövs. Din kreativitet och förmåga till samarbete och att tänka utanför boxen är en av dina starkaste sidor. Du är förtrogen med digitala verktyg och tjänster och har förmåga att leda, vara analytisk och pedagogisk. Samtidigt tror vi at du är lugn, stabil och kontrollerad och agerar professionellt i stressade och svåra situationer. Vi vill att du bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av arbete med Tjänstedesign
• erfarenhet av läsfrämjande arbete mot unga och vuxna
• erfarenhet av att leda projekt
• erfarenhet av katalogarbete
• erfarenhet av arbete med på stadsdelsbibliotek
• goda kunskaper i informationssökning och Book-IT
• erfarenhet av arbete med digitala verktyg
• goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• B-körkort

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Örebro bibliotek består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek och två bokbilar.

Denna tjänst kommer att vara placerad på stadsdelsbiblioteket i Haga i Västra Örebro. Till sommaren 2021 kommer vi att flytta vårt stadsbibliotek till det helt nybyggda kulturkvarteret. Läs mer om kulturkvarteret här.

Du kan läsa mer om vår verksamhet här: orebro.se/bibliotek

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom verksamhet som innefattar arbete med barn är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 1 februari.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

IT-bibliotekarie med MIK kompetens Örebro bibliotek

Ansök    Nov 3    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun.? Om tjänsten Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Våra bibliotek är också mötesplatser för kulturella upplevelser. Är du en engagerad och kunnig IT-bibliotekarie med MIK kompetens som är... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun.?

Om tjänsten

Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Våra bibliotek är också mötesplatser för kulturella upplevelser. Är du en engagerad och kunnig IT-bibliotekarie med MIK kompetens som är intresserad av problemlösning och verksamhetsutveckling? Då kan du vara den vi söker! 

Denna tjänst kommer att vara placerad på stadsbiblioteket i centrala Örebro. Inom kort kommer vi att flytta till det helt nybyggda kulturkvarteret som väntas vara inflyttningsklart vid årsskiftet 20/21. Läs mer om kulturkvarteret här.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Örebro bibliotek erbjuder ett flexibelt arbete där fokus på tjänsten är medie- och informationskunnighet, omvärldsbevakning, omsättning av tekniktrender in i vår verksamhet. Mer specifikt innehåller tjänsten följande arbetsuppgifter:


• stärka upp den digitala kompetensen hos både besökare och medarbetare
• ansvara för de system som finns vid Örebro biblioteksorganisation
• samordna statistik i bibliotekssystemet
• ingå i relevanta nätverk, såväl interna som externa i syfte att utveckla verksamhetens digitaliseringsarbete
• pedagogiskt arbete med media och informationskompetens gentemot användare och bibliotekspersonal
• utveckling och kontakt med systemleverantörer
• huvudansvar för bibliotekssystemet Book-IT
• möta besökare i informationsdisken

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.   

Kompetenskrav


• akademisk examen i bibliotek -och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
• kompetens inom medie- och informationskunnighet
• erfarenhet av systemansvar

Du är förtrogen med digitala verktyg och tjänster. Du har förmåga att leda, vara analytisk och pedagogisk. Du är lugn, stabil och kontrollerad och du agerar professionellt i stressade och svåra situationer. Du bidrar till att skapa en god arbetsmiljö.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande 


• erfarenhet av att leda projekt.

erfarenhet av biblioteksarbete

• erfarenhet av systemansvar och god förståelse för kopplingarna mellan teknik/bibliotekssystem och verksamhet.
• erfarenhet av att jobba med statistikredovisning
• kunskaper inom informationssökning och biblioteksdatasystem
• kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• B-körkort

Omfattning och tillträde

Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 15 november eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen

Biblioteket består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek samt två bokbilar. 

Läs mer om Örebro bibliotek på vår hemsida: orebro.se/bibliotek

Övrig information

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Om du erbjuds anställning inom verksamhet som innefattar arbete med barn är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Sista ansökningsdag är 13 oktober.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Barn- och ungdomsbibliotekarie

Ansök    Maj 29    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och göra vardagen enklare för Örebroarna? Nu söker vi en barn- och ungdomsbibliotekarie till Örebro bibliotek! ?? Om tjänsten  Örebro är en attraktiv plats för företag och medborgare. Stadskärnan, närheten till naturen och det spännande kultur- och fritidsutbudet gör att många vill flytta hit och stannar kvar. Det skapar möjligheter men ställer också krav på oss.  Denna tjänst kommer vara på ett av våra stadsdelsbibliotek där du tills... Visa mer
Vill du vara med och göra vardagen enklare för Örebroarna? Nu söker vi en barn- och ungdomsbibliotekarie till Örebro bibliotek! ??

Om tjänsten 

Örebro är en attraktiv plats för företag och medborgare. Stadskärnan, närheten till naturen och det spännande kultur- och fritidsutbudet gör att många vill flytta hit och stannar kvar. Det skapar möjligheter men ställer också krav på oss. 

Denna tjänst kommer vara på ett av våra stadsdelsbibliotek där du tillsammans med en kollega och i samverkan med andra kommunala och externa verksamheter planerar, genomför, utvecklar och driver vår verksamhet för unga. Din roll som barn- och ungdomsbibliotekarie innebär att arbeta långsiktigt för att alla barn och unga ska få läslust, tillgång till ett varierat utbud av böcker i olika format på olika språk, inspiration samt möjlighet till sammanhang, förståelse och samtal om det lästa. Det långsiktiga målet är att barnet ser sig själv som en läsande person, med tilltro till sin egen förmåga och en lust till läsning som följer med genom livet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• arbeta läsfrämjande med barns språkutveckling
• ger information, vägledning och råd till bibliotekets användare och besökare.
• samlar strukturera och förmedla information, kunskap och upplevelser i olika medier.
• granska och värdera källor samt handlägga inköp av böcker och andra medier.
• ha en pedagogisk roll i det läsfrämjande arbetet
• arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns.
• bidra till den digitala utvecklingen genom arbete i sociala medier och andra digitala plattformar
• i tjänsten ingår även mediehantering, disktjänstgöring och övriga sedvanliga arbetsuppgifter

Kompetenskrav


• akademisk examen i bibliotek -och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

Vi söker dig som har en förmåga att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och driva dessa vidare till resultat. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du lyssnar och är engagerad i enskilda möten och i små och stora grupper. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du är trygg, stabil och arbetar bra med andra människor där du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande 


• erfarenhet av arbete med barn och unga
• erfarenhet av arbete på stadsdelsbibliotek
• erfarenhet av arbete med sociala medier, digitala verktyg- och informationskanaler
• erfarenhet av arbete i digitala systemet Book-IT
• läs- och skrivkunskaper i andra språk utöver svenska
• B-körkort 

Omfattning och tillträde

Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen

Örebro bibliotek består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek samt två bokbilar. 

Övrig information

Om du erbjuds anställning inom verksamhet som innefattar arbete med barn är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förusättning att erforderliga beslut fattas. 

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 10 juni.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bibliotekarie till Örebro bibliotek

Ansök    Okt 28    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker nu en bibliotekarie med inriktning ungdomsverksamhet och bokbil. Om du tycker om att arbeta med barn och unga och vara med och driva projekt är detta helt rätt tjänst för dig! Om tjänsten Örebro är en attraktiv plats för företag och medborgare. Stadskärnan, närheten till naturen och det spännande kultur- och fritidsutbudet gör att många vill flytta hit och stanna kvar. Det skapar möjligheter men ställer också krav på oss. Är du rätt person att a... Visa mer
Vi söker nu en bibliotekarie med inriktning ungdomsverksamhet och bokbil. Om du tycker om att arbeta med barn och unga och vara med och driva projekt är detta helt rätt tjänst för dig!

Om tjänsten

Örebro är en attraktiv plats för företag och medborgare. Stadskärnan, närheten till naturen och det spännande kultur- och fritidsutbudet gör att många vill flytta hit och stanna kvar. Det skapar möjligheter men ställer också krav på oss. Är du rätt person att anta utmaningen?

I nuvarande organisation utgår du ifrån Stadsbiblioteket i ditt arbete med både bokbilsturer och ungdomsarbetet. Det ingår att hålla i projekt och aktiviteter både i och utanför bibliotekets egna lokaler. I juni 2021 kommer vi att flytta till nya lokaler i Kulturkvarteret, där det kommer att finnas en separat ungdomsavdelning med utrymme för både studier, brädspel, tv- och dataspel och att bara vara. I din roll som bibliotekarie kommer du att bli en del i ungdomsavdelningens nav och vara med och driva utvecklingen framåt.

Tjänsten kommer innebära att hjälpa besökare med olika frågor och att se till att biblioteksmiljön är tillgänglig, inbjudande och inkluderande. Det innebär också att skapa goda relationer till ungdomar och unga vuxna genom olika samarbeten och aktiviteter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• informationstjänstgöring och sedvanliga bibliotekarieuppgifter
• mötet med våra besökare och bemanningen av biblioteken är en stor del av ditt arbete
• uppsökande arbete med inriktning ungdomar och unga vuxna
• köra bokbilsturer
• pedagogiskt arbete gentemot användare och bibliotekets personal
• omvärldsbevakning
• litteraturförmedling
• regelbunden kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Kompetenskrav


• examen inom biblioteks och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
• B-körkort

Vi söker dig som har starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, samt ungdomars kultur- och läsvanor. Du har en förmåga att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och driva dessa vidare till resultat. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har god förståelse för människors olika förutsättningar och hur människan tar till sig kunskap. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du är trygg, stabil och arbetar bra med andra människor där du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande


• erfarenhet av arbete som bibliotekarie
• erfarenhet av arbete med tjänstedesign
• erfarenhet av pedagogiskt arbete med ungdomar
• erfarenhet av att leda projekt
• kunskaper i informationssökning och Book-IT
• erfarenhet av arbete med sociala medier
• erfarenhet av arbete med digitala verktyg och informationskanaler
• kunskaper i andra språk än svenska och engelska

Omfattning och tillträde

Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen

Örebro bibliotek består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek och två bokbilar.

Denna tjänst kommer att vara placerad på stadsbiblioteket i centrala Örebro. Till sommaren 2021 kommer vi att flytta till det helt nybyggda kulturkvarteret som väntas vara inflyttningsklart vid årsskiftet 20/21. Läs mer om kulturkvarteret här.

Du kan läsa mer om vår verksamhet här: orebro.se/bibliotek

Övrig information

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 12 november.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

IT-bibliotekarie med MIK kompetens till Örebro bibliotek

Ansök    Sep 30    Örebro kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun.? Om tjänsten Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Våra bibliotek är också mötesplatser för kulturella upplevelser. Är du en engagerad och kunnig IT-bibliotekarie med MIK kompetens som är... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun.?

Om tjänsten

Biblioteken i Örebro är öppna mötesplatser för alla och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Våra bibliotek är också mötesplatser för kulturella upplevelser. Är du en engagerad och kunnig IT-bibliotekarie med MIK kompetens som är intresserad av problemlösning och verksamhetsutveckling? Då kan du vara den vi söker! 

Denna tjänst kommer att vara placerad på stadsbiblioteket i centrala Örebro. Inom kort kommer vi att flytta till det helt nybyggda kulturkvarteret som väntas vara inflyttningsklart vid årsskiftet 20/21. Läs mer om kulturkvarteret här.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Örebro bibliotek erbjuder ett flexibelt arbete där fokus på tjänsten är medie- och informationskunnighet, omvärldsbevakning, omsättning av tekniktrender in i vår verksamhet. Mer specifikt innehåller tjänsten följande arbetsuppgifter:


• stärka upp den digitala kompetensen hos både besökare och medarbetare
• ansvara för de system som finns vid Örebro biblioteksorganisation
• samordna statistik i bibliotekssystemet
• ingå i relevanta nätverk, såväl interna som externa i syfte att utveckla verksamhetens digitaliseringsarbete
• pedagogiskt arbete med media och informationskompetens gentemot användare och bibliotekspersonal
• utveckling och kontakt med systemleverantörer
• huvudansvar för bibliotekssystemet Book-IT
• möta besökare i informationsdisken

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.   

Kompetenskrav


• akademisk examen i bibliotek -och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
• kompetens inom medie- och informationskunnighet
• erfarenhet av systemansvar

Du är förtrogen med digitala verktyg och tjänster. Du har förmåga att leda, vara analytisk och pedagogisk. Du är lugn, stabil och kontrollerad och du agerar professionellt i stressade och svåra situationer. Du bidrar till att skapa en god arbetsmiljö.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande 


• erfarenhet av att leda projekt.
• erfarenhet av systemansvar och god förståelse för kopplingarna mellan teknik/bibliotekssystem och verksamhet.
• erfarenhet av att jobba med statistikredovisning
• kunskaper inom informationssökning och biblioteksdatasystem
• kunskaper i andra språk än svenska och engelska
• B-körkort

Omfattning och tillträde

Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 15 november eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen

Biblioteket består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek samt två bokbilar. 

Läs mer om Örebro bibliotek på vår hemsida: orebro.se/bibliotek

Övrig information

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Om du erbjuds anställning inom verksamhet som innefattar arbete med barn är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Sista ansökningsdag är 13 oktober.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bibliotekarie till Virginska gymnasiet

Ansök    Dec 5    Örebro Kommun    Bibliotekarie
Om tjänsten Virginska gymnasiet är en av fem gymnasieskolor i Örebro. Antalet elever är cirka 1600 och antalet medarbetare cirka 200. Skolan har både nationella program, riksgymnasium för döva och hörselskadade, introduktionsprogram och särskola. Virginska gymnasiets bibliotek ligger centralt och är tillgängligt under hela skoldagen. Skolbiblioteket fungerar som en samlingsplats där man kan studera, grupparbeta, söka litteratur och information samt umgås. ... Visa mer
Om tjänsten
Virginska gymnasiet är en av fem gymnasieskolor i Örebro. Antalet elever är cirka 1600 och antalet medarbetare cirka 200. Skolan har både nationella program, riksgymnasium för döva och hörselskadade, introduktionsprogram och särskola. Virginska gymnasiets bibliotek ligger centralt och är tillgängligt under hela skoldagen. Skolbiblioteket fungerar som en samlingsplats där man kan studera, grupparbeta, söka litteratur och information samt umgås. Skolan arbetar enligt 1:1, en dator per elev

Huvudsakliga arbetsuppgifter
vi söker en bibliotekarie med intresse av att arbeta pedagogiskt och uppsökande med elever samt samverka med lärare och specialpedagoger

Kompetenskrav

• examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• du har goda kunskaper om lässtimulans och läsförståelse, möjligheter och medier för elever med läsnedsättning
• erfarenhet av bibliotekssystemet BOOK-IT
• verksamheten kräver att du är en öppen och självständig person som tar egna initiativ

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

• erfarenhet av läsfrämjande arbete, informationssökning, källkritik, samt ett stort intresse för att arbeta med ungdomar
• erfarenhet av arbete i gymnasiebibliotek

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Tillträde: 1 januari

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Virginska gymnasiet ligger på Fabriksgatan 52, centralt i Örebro och nära till järnvägsstation Örebro södra. 

Du finner information om vår skola här: www.orebro.se/virginskagymnasiet

Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 17 december.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bibliotekarie till Örebro bibliotek

Ansök    Feb 12    Örebro Kommun    Bibliotekarie
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun!? Om tjänsten Vi letar efter dig som tillsammans med dina kollegor vill inspirera och bidra till utvecklingen av verksamheten för Örebro bibliotek. Övergripande ligger uppdragen att öka läslusten och den digitala delaktigheten, stärka litteraturen och det demokratiska samhället. Huvudsakliga arbetsuppgifter • informationstjänstgöring och sedvanliga bi... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens bibliotek- och kulturverksamhet i Örebro kommun!?

Om tjänsten
Vi letar efter dig som tillsammans med dina kollegor vill inspirera och bidra till utvecklingen av verksamheten för Örebro bibliotek.

Övergripande ligger uppdragen att öka läslusten och den digitala delaktigheten, stärka litteraturen och det demokratiska samhället.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


informationstjänstgöring och sedvanliga bibliotekarieuppgifterpedagogiskt arbete gentemot användare och bibliotekets personalbemanning av biblioteken och mötet med våra besökare är en stor del av ditt arbetelitteraturförmedlingtjänstgöring vid flera enheter kan förekommaregelbunden kvälls- och helgtjänstgöring ingårKompetenskrav


akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskapgoda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skriftDu trivs med högt tempo, är utåtriktad och vågar prova nya arbetssätt. Som person är du noggrann och kan planera och strukturera ditt arbete självständigt. Du är en problemlösare som tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra. Du är lugn, stabil och kontrollerad och du agerar professionellt och serviceinriktat i stressade och svåra situationer. Du är flexibel och har lätt för att ändra ditt arbetssätt när förutsättningarna förändras. Du kommer gärna med ideér, är engagerad och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande


erfarenhet av läsfrämjande arbeteerfarenhet av biblioteksarbetekunskap och intresse av att arbeta med barns delaktighet utifrån barnkonventionen


• ett starkt intresse för biblioteks- och kulturfrågor

goda kunskaper i informationssökning och biblioteksdatasystemerfarenhet av talboksarbetekunskaper i andra språk än svenska och engelskaB-körkortOmfattning och tillträde
Anställningsform: tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse tom 31 december

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Biblioteket består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek samt två bokbilar.

Du kan läsa mer om vår verksamhet här: bibliotek.orebro.se

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 26 februari.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning mot medier

Ansök    Feb 3    Örebro Universitet    Bibliotekarie
Bibliotekarie med inriktning mot medier Vi söker en bibliotekarie med inriktning mot medier för tidsbegränsad anställning Bakgrund Örebro universitet är ett bredduniversitet med till största delen campusförlagda utbildningar. Universitetsbiblioteket har fyra bibliotek på tre campus och ca 40 anställda. Du kommer ha din arbetsplats i nyrenoverade lokaler på huvudbiblioteket på Campus Örebro. Bibliotekets verksamhet utgår från universitets vision, att vara ... Visa mer
Bibliotekarie med inriktning mot medier
Vi söker en bibliotekarie med inriktning mot medier för tidsbegränsad anställning

Bakgrund
Örebro universitet är ett bredduniversitet med till största delen campusförlagda utbildningar. Universitetsbiblioteket har fyra bibliotek på tre campus och ca 40 anställda. Du kommer ha din arbetsplats i nyrenoverade lokaler på huvudbiblioteket på Campus Örebro. Bibliotekets verksamhet utgår från universitets vision, att vara ”ett framstående universitet för en kunskapsbaserad samhällsutveckling”. Vi strävar efter att arbeta nära våra användare, med fokus på att öka stödet till lärosätets växande forskning. Biblioteket har under senare år genomgått stora personalförändringar och fått nya uppdrag, bland annat koordinering av arbetet med öppen tillgång till forskningsdata och att bedriva programverksamhet på huvudbiblioteket.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och stärka och utveckla bibliotekets arbete kring medier. Du vikarierar för en av våra bibliotekarier och kommer att ingå i en grupp som ansvarar för urval, förvärv och tillgängliggörande av både tryckta och elektroniska böcker. I arbetsuppgifterna ingår ett särskilt ansvar för stöd till studenter med funktionsnedsättning. Det kan beroende på din bakgrund och ditt intresse även bli aktuellt att arbeta med andra arbetsuppgifter inom enheten.

Som medarbetare vid biblioteket deltar du i den dagliga verksamheten, till exempel tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Alternativt söker vi dig som läser ett utbildningsprogram i biblioteks- och informationsvetenskap och avslutar din utbildning i sommar. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift är ett krav.

Vi söker en person med förmåga att snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter och arbeta självständigt. Du har lätt för att skapa och underhålla kontakter, har god samarbetsförmåga och kan bidra till ett förtroendefullt arbetsklimat. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Information
Anställningen är ett vikariat på 100% med tillträde i maj 2020 (eller enligt överenskommelse) och fram till mars 2021.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Camilla Göthberg, 019 30 30 19, [email protected]

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:


• En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
• CV med beskrivning av din kompetens
• Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 18 februari 2020. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Visa mindre

Teckenspråkig bibliotekarie till Örebro Bibliotek

Ansök    Sep 25    Örebro Kommun    Bibliotekarie
Nu utvecklar vi bibliotekets teckenspråkiga verksamhet i samverkan med Kulturskolan och andra aktörer i Örebro kommun. Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens biblioteks- och kulturverksamhet i Örebro kommun och i det kommande kulturkvarteret. Om tjänsten Du utgår från stadsbiblioteket i Örebro och kommer att ingå i en arbetsgrupp tillsammans med kollegor från biblioteket och kulturskolan. Huvudsakliga arbetsuppgifter - arbeta undersökande ... Visa mer
Nu utvecklar vi bibliotekets teckenspråkiga verksamhet i samverkan med Kulturskolan och andra aktörer i Örebro kommun. Vi söker dig som vill vara med och påverka framtidens biblioteks- och kulturverksamhet i Örebro kommun och i det kommande kulturkvarteret.

Om tjänsten
Du utgår från stadsbiblioteket i Örebro och kommer att ingå i en arbetsgrupp tillsammans med kollegor från biblioteket och kulturskolan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- arbeta undersökande tillsammans med målgruppen för att identifiera och utveckla bibliotekets service och verksamhet för teckenspråkiga – t.ex. genom att använda metoder som tjänstedesign
- arbeta läsfrämjande gentemot målgruppen barn och unga med teckenspråk som modersmål
- skapa kontakter och bygga vidare på befintliga nätverk, som t.ex. den teckenspråkiga kulturskolan
- se över bibliotekets nuvarande information, evenemang och medier och ansvara för inköp av teckenspråkig media
- viss bemanning i bibliotekets informationsdisk kan förekomma

Kompetenskrav
- akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant akademisk utbildning som bedöms likvärdig
- goda kunskaper i svenska och engelska
- flytande i svenskt teckenspråk
- erfarenhet av biblioteksverksamhet och arbete på bibliotek.

Du är flytande i svenskt teckenspråk och har mycket god dövkompetens. Du har ett starkt intresse för kultur- och biblioteksfrågor, är engagerad, serviceinriktad och idérik. Du är utvecklingsinriktad och vågar prova nya arbetssätt. Du kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, både internt inom biblioteksorganisationen och med externa parter. Vi ser gärna döva sökanden.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande
- erfarenhet av arbete i kulturskola eller annan kulturverksamhet
- goda kunskaper i informationssökning och Book-IT eller annat biblioteksdatasystem
- kunskaper om sociala medier och digitala verktyg- och kommunikationskanaler
- erfarenhet av att leda och delta i projekt
- goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska
- B-körkort

Omfattning och tillträde
Tidsbegränsad anställning, 75 %
Tillträde: enligt överenskommelse tom 2020-06-30 med eventuell möjlighet till förlängning
Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Biblioteket består av ett huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek, fyra landsbygdsbibliotek samt två bokbilar.
Läs mer om Örebro bibliotek på vår hemsida: https://bibliotek.orebro.se/

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 9 oktober 2019.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstidens gång så sök redan idag!

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Bibliotekarie till Patientbiblioteket , USÖ

Ansök    Aug 5    Örebro Kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med i de fina mötena med patienter, anhöriga och personal som utgör grunden för vårt arbete? Nu söker vi en bibliotekarie till Patientbiblioteket på Universitetssjukhuset i Örebro! Genom att stimulera det friska hos varje patient och erbjuda möjlighet att låta tankarna få paus från den egna sjukdomssituationen så främjar vi patientens tillfrisknande och välmående. Genom att förmedla böcker, musik, konst, film och annan media kan vi underlätt... Visa mer
Vill du vara med i de fina mötena med patienter, anhöriga och personal som utgör grunden för vårt arbete? Nu söker vi en bibliotekarie till Patientbiblioteket på Universitetssjukhuset i Örebro!

Genom att stimulera det friska hos varje patient och erbjuda möjlighet att låta tankarna få paus från den egna sjukdomssituationen så främjar vi patientens tillfrisknande och välmående. Genom att förmedla böcker, musik, konst, film och annan media kan vi underlätta vårdsituationen både för patienter och anhöriga samt erbjuda en stimulerande miljö för avkoppling och rekreation i bibliotekets lokaler.

Om tjänsten
Patientbiblioteket på Universitetssjukhuset i Örebro söker ny medarbetare. Bibliotekets främsta målgrupper är patienter, anhöriga, närstående och personal inom Region Örebro län. Du kommer att ingå i ett arbetslag med tre bibliotekarier och två assistenter. Patientbiblioteket finansieras av Universitetssjukhuset, men organisationsmässigt tillhör Patientbibliotekets personal Örebro bibliotek.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- litteraturförmedling och informationstjänstgöring
- tillsammans med barn- och ungdomsbibliotekarien utveckla servicen mot Barn- och ungdomskliniken samt Psykiatrin för barn och unga vuxna
- bok- och konstvagnsronder till de olika vårdavdelningarna  

Kompetenskrav
- akademisk examen i biblioteks-och informationsvetenskap
- goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift

Du får gärna ha några års erfarenhet från bibliotekarieyrket. Du bör ha ett starkt intresse för människor, kultur och bibliotek och som person vara engagerad, serviceinriktad och idérik. Du är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Det är särskilt viktigt att du som ska arbeta hos oss har god social kompetens och är beredd på att möta människor i kris.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande
- erfarenhet av arbete med barn och unga
- kunskap om barn- och ungdomslitteratur
- goda kunskaper i informationssökning
- erfarenhet av arbete inom vård eller omsorg
- erfarenhet av biblioterapiverksamhet
- erfarenhet av olika tekniska plattformar och digitala verktyg
- erfarenhet av att leda och delta i projekt
- vana vid att tala inför grupp
- goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska

Omfattning och tillträde
Tillsvidareanställning, 100 %
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Läs mer om verksamheten här: www.regionorebrolan.se/patientbiblioteket

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 31 augusti 2019.

Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Bibliotekarie / utredare med inriktning vetenskaplig publicering

Ansök    Aug 15    Örebro Universitet    Bibliotekarie
Vi söker en medarbetare för tillsvidareanställning vid Örebro universitetsbibliotek. Bakgrund Örebro universitet är ett bredduniversitet med till största delen campusförlagda utbildningar. Universitetsbiblioteket ansvarar för lärosätets och delar av Region Örebro läns informationsförsörjning. Bibliotekets verksamhet utgår från universitets vision, att vara ”ett framstående universitet för en kunskapsbaserad samhällsutveckling”. Vi strävar efter att arbeta... Visa mer
Vi söker en medarbetare för tillsvidareanställning vid Örebro universitetsbibliotek.

Bakgrund
Örebro universitet är ett bredduniversitet med till största delen campusförlagda utbildningar. Universitetsbiblioteket ansvarar för lärosätets och delar av Region Örebro läns informationsförsörjning. Bibliotekets verksamhet utgår från universitets vision, att vara ”ett framstående universitet för en kunskapsbaserad samhällsutveckling”. Vi strävar efter att arbeta nära våra användare, med fokus på att öka stödet till lärosätets växande forskning samt att utveckla det digitala stödet. Biblioteket har under senare år genomgått stora personalförändringar och fått nya uppdrag, bland annat koordinering av arbetet med öppen tillgång till forskningsdata.

Universitetet är nu inne i en stark process för att öka forskningen, och biblioteket anpassar och utvecklar verksamheten efter det.

Arbetsuppgifter
Vi söker en medarbetare som blir en del i den arbetsgrupp på biblioteket som arbetar med stöd till lärosätets forskare kring publiceringsfrågor och öppen vetenskap. Du kommer bl.a. arbeta med publiceringsanalyser, publikationsdatabasen DiVA (Digitala Vetenskapliga Arkivet) samt med information och utbildning kring publiceringsfrågor. Din roll i arbetsgruppen kommer delvis formuleras utifrån din bakgrund. Arbetsgruppen arbetar i nära samverkan med universitetets ledning.

Kvalifikationer
Din bakgrund kan vara kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, men även annan akademisk utbildning och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter kan vara relevant. För rätt person finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Du kommer att arbeta med frågor som är under stark utveckling. Arbetet passar därför  dig som är intresserad av forskningens villkor och vetenskaplig kommunikation. Du ska trivas med så varierade uppgifter som  att arbeta med analytiska frågor, statistik, metadatagranskning och att prata inför grupper. Goda kunskaper och förmåga att kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Du kommer att ges stor frihet i ditt arbete och bör därför känna ansvar för din egen arbetsinsats, dess kvalitet och resultat. Du kan arbeta såväl i team som självständigt och värderar ordning och struktur.

Information
Anställningen är tillsvidare på 100 %, men tjänstgöringsgraden kan diskuteras om du eventuellt vill kombinera tjänsten med annat arbete eller egenfinansierad forskning. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Camilla Göthberg, tfn 019- 30 30 19.

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:


• En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
• CV med beskrivning av din kompetens
• Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2019-09-08. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Visa mindre

Kontaktbibliotekarie till Örebro universitetsbibliotek

Ansök    Apr 23    Örebro Universitet    Bibliotekarie
Örebro universitet är ett bredduniversitet med till största delen campusförlagda utbildningar. Örebro universitetsbibliotek har fyra bibliotek på tre campus och ca 40 anställda. Du kommer ha din arbetsplats i nyrenoverade lokaler på huvudbiblioteket på Campus Örebro. Bibliotekets verksamhet utgår från universitets nyligen framtagna vision, att vara ”ett framstående universitet för en kunskapsbaserad samhällsutveckling”. Vi strävar efter att arbeta nära vår... Visa mer
Örebro universitet är ett bredduniversitet med till största delen campusförlagda utbildningar. Örebro universitetsbibliotek har fyra bibliotek på tre campus och ca 40 anställda. Du kommer ha din arbetsplats i nyrenoverade lokaler på huvudbiblioteket på Campus Örebro. Bibliotekets verksamhet utgår från universitets nyligen framtagna vision, att vara ”ett framstående universitet för en kunskapsbaserad samhällsutveckling”. Vi strävar efter att arbeta nära våra användare, med fokus på att öka stödet till lärosätets växande forskning samt att utveckla det digitala stödet parallellt med stödet på plats i biblioteket. Biblioteket har under senare år genomgått stora personalförändringar och fått nya uppdrag, bland annat koordinering av arbetet med öppen tillgång till forskningsdata och att bedriva programverksamhet på huvudbiblioteket.

Arbetsuppgifter
Vi söker en kontaktbibliotekarie med särskilt ansvar för kontakt och samverkan med några av universitetets program och ämnen. Du arbetar med undervisning, handledning och webbstöd i informationssökning och referenshantering för studenter och forskare. Tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk ingår, liksom tjänstgöring i bibliotekets studieverkstad. I studieverkstaden erbjuds studenter drop-in-stöd i bland annat informationssökning och referenshanteringsprogram under några tillfällen per vecka.

Enheten Lärande- och ämnesstöd, som du kommer att tillhöra, består av en arbetsgrupp med sex undervisande kontaktbibliotekarier, varav du kommer att vara en, samt fyra skrivhandledare. Varje kontaktbibliotekarie har ett särskilt ansvar för kontakt och samverkan med några av universitetets program och ämnen, och man arbetar nära studenter, lärare och forskare. Under det senaste året har en särskild satsning gjorts i enheten på att utveckla ALC-undervisning och andra former av studentaktivt lärande. Är du intresserad av att arbeta med UX-metoder är det en metod vi gärna använder för att utveckla verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Alternativt söker vi dig som har läst minst fem terminer på ett utbildningsprogram i biblioteks- och informationsvetenskap och avslutar din utbildning i sommar. Goda kunskaper i och förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Liknade arbetsuppgifter vid universitets- eller högskolebibliotek är meriterande.

Vi söker en person med förmåga att arbeta självständigt och som snabbt kan sätta sig in i nya arbetsuppgifter. Du bör ha intresse för pedagogiska utvecklingsfrågor och vilja att utveckla nya undervisningsmetoder. Du trivs med ett utåtriktat arbete, vilket förutsätter att du är en socialt inriktad person med god initiativförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Information
Anställningen är ett vikariat på 100 % med tillträde i augusti 2019 (eller enligt överenskommelse) och fram till och med september 2020. Individuell lönesättning tillämpas.

För mer information är du välkommen att ta kontakt med enhetschef Anna Boström, tel 019-30 14 58, [email protected]

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök". En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:


• En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens.
• CV med beskrivning av din kompetens
• Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens. 

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 19-05-14. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre